НБА: Шпанци, Рус и Амер ''спустили рампу''!

Ако би кога требало да похвалимо на почетку приче, онда је то Кливленд који је сакупио 11 победа у низу, али ипак, кренућемо, онако, мало опширније и генерално. Када би паркети широм Сједињених Америчких Држава засветлели сваком приликом када је "ударена" блокада, НБА лига би у ноћи између понедељка и уторка изгледала као један велики рингишпил. Најлепшу рампу "спустио" је Тимофеј Мозгов у тријумфу Кливленда над Филаделфијом, али најкориснију је "налепио" Марк Гасол која је уједно и озваничила победу Мемфиса над Финиксом.

Кошарка 03.02.2015 | 13:40
НБА: Шпанци, Рус и Амер ''спустили рампу''!

"Били једном, на теренима НБА лиге, један Американац, један Рус и два Шпанца... И сад, не знамо како је све то ишло по реду, само на крају, они су били најбољи и све су блокаде покупили", рекао би наш славни глумац Данило Бата Стојковић, а онда би, као у легендарном филму "Идемо даље", почео да се смеје.

Заиста, доминантне партије центара биле су од пресудног значаја за тимове који су успели да извојевају победу, па је руски репрезентативац Тимофеј Мозгов одушевио публику у Кливленду, повео Кавалирсе до тријумфа против Филаделфије 97:84 и сакупио пет блокада, што је само једна мање од читавог гостујућег тима.

Најефикаснији је био Кајри Ирвинг са 24 поена, а дабл-дабл учинак забележио је Леброн Џејмс, који је био поготово сјајан у првој деоници, са 18 поена и 11 асистенција. Против руског зида се није могло, док су једини који су парирали донекле противнику били Ковингтон и Грант са по 18 поена.

Далас је на свом терену био бољи од Минесоте 100:94, а у правом плану код Маверикса, осим Монте Елиса који је сакупио 23 поена, нашао се Тајсон Чендлер који је у три наврата ставио забрану прилаза обручу противнику, два пута Тадеусу Јангу.

Када је Јанг увидео да неће на добро изаћи уколико настави да из транзиције креће на полагање, Чендлер се склонио у страну, забележио десет скокова и шест поена и пропустио саиграчима да реше остале сегменте до победе, па је тако Чендлер Парсонс дошао до 18, а Дирк Новицки до 16 поена.

Свака блокада је вредна, али у ноћи између понедељка и уторка, рампа Марка Гасола била је од највећег значаја пошто је Мемфису донео тријумф на гостовању Финиксу. Ерик Бледсо је на две секунде до краја, при резултату 102:101, додао лопту до Маркифа Мориса који је морао да шутира, али није довољно добро изградио позицију, тако да је један од браће Гасола стигао и спустио рампу, те поставио коначан резултат.

Шпанац је на крају сакупио 15 поена, а ефикаснији од њега су били Мајк Конли са 23 и Зак Рендолф са 19 поена. Код противника, Ајзеа Томас је дао 24, а Бледсо три поена мање.

Ако се ко лепо није провео, онда је то Елфрид Пејтон из Орланда који не само да је налетео на стуб којег у Оклахоми зову Серж Ибака, већ му је шпански репрезентативац унео толики страх да је члан Меџика на крају имао 0/6 за два поена. Тандери су уписали победу са 104:97, а Ибака је такође дошао до три блокаде и уписао 16 поена уз осам скокова.

Расел Вестбрук је био домаћинова машина са трипл-дабл учинком са 25 поена, 14 асистенција и 11 скокова, док је прорадио и Дион Вејтерс са 24 поена.

Не знамо шта би било када би се неко из горе поменуте четворице нашао у одбрани против центра Њу Орлеанса Ентонија Дејвиса, не знамо како би се то завршило, али је популарна "обрва" закуцавањима тотално уништила кош Атланте и довела своју екипу до победе са чак "+15" против фаворизованих Хокса (115:100).

Уз Дејвиса, добар је био и Ерик Гордон са 20 поена, док је у Атланти Џеф Тиг постигао 21 поен, али није имао подршку од Пола Милсапа који је против "пеликана" остао на 15 поена.

Далеко од тога да желимо да будемо вулгарни, или да псујемо, али ови момци су заиста показали у одбрани шта су и ко су, тако да су, за крај, заслужили још један исечак из нашег филма: "Ко на нас крене, сместа је...", даље знате сами.

НБА лига, резултати:
Кливленд - Филаделфија 97:84
Вашингтон - Шарлот 88:92
Бруклин - ЛА Клиперс 102:100
Торонто - Милвоки 75:82
Њу Орлеанс - Атланта 115:100
Оклахома - Орландо 104:97
Далас - Минесота 100:94
Финикс - Мемфис 101:102

Коментари / 0

Оставите коментар