А шта Нијемци кажу о Ђоковићу?

Он је супермен и дивља мачка! "На крају, није победио јер је побољшао сервис или неке друге техничке детаље, већ зато што је он писао сценарио, а противник није могао да следи његове изненадне преокрете. Српска сфинга, брза и паметна, освојила је титулу", један је од коментара у немачким медијима.

Тенис 03.02.2015 | 11:40
А шта Нијемци кажу о Ђоковићу?

Немачка штампа је хвалоспевима описала пету победу Новака Ðоковића у финалу Аустралијан опена, називајући га ''српском сфингом", пренео је Дојче Веле.

Франкфуртер алгемајне цајтунг је Ðоковићеву победу назвао „историјском“.

"Шкот Мари је допустио да га збуни психолошка игра Србина у финалу”, констатује немачки лист питајући се како назвати Ðоковића после меча у коме је освојио своју пету титулу у Мелбурну.

“Сфингом? Дивљом мачком са седам живота? Суперменом? Новаку Ðоковићу је то било свеједно; он је узео оно што је могао да добије”, закључује франкфуртски лист.

Лист пише да су током два и по сата овог меча сви остајали без даха.

“Његовој супрузи и мајци њиховог сина, удаљеној 10.000 километара, није било ништа боље. Током прошле недеље, Јелена Ðоковић је из Монте Карла слала охрабрујуће поруке, али је овога пута, пред крај трећег сета на Твитеру написала да више не може да издржи напетост и да ће зато изаћи из собе“, преноси немачки лист.

Франкфуртер даље пише да је посматраче у Род Лејвер арени “само претња силом евентуално могла да натера да не прате меч”.

“Ðоковић, еластичан као ниједан други конкурент, проклизавао је на терену тако да је понекад изгледало да се једва држи на ногама. Мало га је болела рука, мало нога, а онда би излетео из кривине као гепард. Повремено је изгледао тако да је само још могло да се очекује да из угла неки секундант из његовог тима баци бели пешкир на терен, али је на крају деловао тако свеже и орно, као да је он био у шетњи Монте Карлом, а не његова супруга. На крају, није победио јер је побољшао сервис или неке друге техничке детаље, већ зато што је он писао сценарио, а противник није могао да следи његове изненадне преокрете. Српска сфинга, брза и паметна, освојила је титулу.“, закључује немачки лист.

Магазин Шпигл онлајн пише да је Ðоковићев тренер Борис Бекер недавно у једном интервјуу хвалио нову офанзивност и прецизнији сервис свог пулена.

“Све те мале промене су комплетирале играча који готово савршено влада игром са основне линије. Дефанзивно оријентисан, а ипак доминантан, агресиван у ретерну и кад сервира. Када Ðоковић игра свој најбољи тенис, на тврдим подлогама је скоро непобедив”, наводи Шпигл.

Швајцарски дневник Ноје цирхер цајтунг пише да мачке, како се каже имају седам живота, али да Ðоковић има – осам.

“Двадесетседмогодишњи Србин је борац, и то у овом тренутку можда највећи у мушком тенису.”, истиче швајцарски лист.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Лекција

03.02.2015 12:57

Кад би барем сваки други Србин био вриједан и честити као Новак Ђоковић, били бисмо најпросперитетнија нација на свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глума

03.02.2015 17:27

Ђоковић је коначно прочитан! Чим је "густо" почиње глумити да има болове и тако заварава противнике. То је радио и Типсаревић својевремено. Зато,када буде стварно повријеђен,нико му жив нече више вјеровати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дземо

03.02.2015 17:58

Искрене цеститке великом тенисеру и хуманисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

03.02.2015 18:47

Ре Глума:Твој коментар је у сфери од 0.000000001 негативних коментара светдких агенција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миломир

03.02.2015 19:03

Браво браво Србије и да се ниси родио требало би те створити још једном браво и бог ти дао здравље

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

04.02.2015 07:35

Кад би сви глумили ко Ђоковић, гдје би нам био крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук са требаве

04.02.2015 08:03

Никада нећу разумјети оне који га неволе и блате. Момак је геније, не геније већ генијалчина. БРАВО МАЈСТОРЕ, НАЈБОЉИ СИ! Нека те бог чува и подари ти сву срећу овога свијета јер ти то заслужујеш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кицобн

04.02.2015 10:24

Једини швабо ком Србин даје плату је Бекер, е докле је досла Њемацка привреда.

ОДГОВОРИТЕ