ЕСПН: Ђоковић засенио чак и Супер-боул!

Коментатор водеће америчке медијске куће која се бави спортским информацијама, ЕСПН, инспирисан петом титулом Новака Ђоковића у Мелбурну оценио је да је српски тенисер још једном доказао своју величину и тиме засенио и Супербоул, који је по њему неправедно "заузео" америчке насловне стране.

Тенис 02.02.2015 | 19:00
ЕСПН: Ђоковић засенио чак и Супер-боул!

"Заборавите Тома Брејдија и Расела Вилсона (квотербекове тимова који су учествовали у Супербоулу). Заборавите (тренере учесника) Пита Керола и Била Беличика. Заборавите (играче) Ричарда Шермана и Дарела Ревиса. Спортиста о коме сада треба да причате је Новак Ђоковић. Не само што је поново показао да је најбољи тенисер света, већ због много више ствари од тога", поручио је америчкој спортској јавности новинар ЕСПН-а Џим Кејпл.

Он је оценио да је Ђоковић миран и фокусиран спортиста на терену, а интелигентан. духовит и великодушан ван њега.

"Новак у Мелбурну дели новинарима чоколаде на конференцијама за медије. Који то други спортиста ради, да није можда (тркач Сијетла, који притом уопште не жели да одговара на питања новинара, иако дође пред њих) Маршон Линч?", запитао је коментарор ЕСПН-а.

Он је нагласио да Ђковић не заслужује да буде у сенци легендарног америчког квотербека Тома Брејдија, иначе "диригента" победе Њу Ингланд Петриотса у овогодишњем Супербоулу.

"Ђоковић зна више језика (немачки, енглески, италијански и француски), а Кинезе је поздрављао на њиховом језику, док је делио чоколадице, са "Њи хао" ("хвала" на мандаринском)", подсећа Кепл и додаје да је Ђоковић одрастао у бомбардованој Србији и да је чак тренирао у празном базену.

"И, из таквих услова, он је постао најбољи тенисер света", наглашава аутор, питајући се:

"Шта он треба да уради да би вам привукао пажњу?"

Џим Кејпл, који је извештавао са девет Олимпијских игара, на своје излагање је закључио овако:

"Ђоковић уме, он то и приказује... Он има инспирацију и вољу човека који захтева пуну пажњу поклоника спорта ове недеље. Али, неће је добити због Супербоула. Можда хоће када узме Ролан Гарос у јуну, по први пут, или када трећи пут освоји Вимблдон, у јулу. Поменуо бих сад овде и другу титулу на УС опену, али... то финале ће се играти баш у онај дан када почиње нова НФЛ сезона".

Коментари / 0

Оставите коментар