Серија А: Стао и Јуве, тријумф Милана, петарда Михи!

Фудбалери Интера у великој су кризи, што су потврдили и у 21. колу Серије А пошто су на гостовању поражени од Сасуола са 3:1, па се сада тренер Роберто Манћини може запитати: Да ли ће сезону сачекати на клупи миланског тима? Шампион Јувентус се саплео на гостовању Удинезеу одигравши без голова, док је Торино у правој фешти био јачи од Сампдорије са чак 5:1. Наполи је славио против Кјева 2:1, а истим резултатом Лацио је претрпео пораз од Ћезене, док је Милан коначно тријумфовао ове године у Калчу и савладао Парму са 3:1.

Фудбал 02.02.2015 | 09:40
Серија А: Стао и Јуве, тријумф Милана, петарда Михи!

Јувентус, шампион који је за сада у најповољнијој ситуацији да дође до још једног наслова првака у Италији, опустио се на гостовању у Удинезеу са информацијом да је Рома испустила цео плен против Емполија ноћ раније.

"Стара дама" није била убедљива као у прошлим утакмицама, па је Удинезе у поједним ситуацијама користио брзину и контре како би угрозио гол гостујуће екипе, али то му није полазило за руком. Последњи талас, тим из Удина је преживео пет минута пре краја утакмице када је Переира прескочио лопту која је дошла до Карлоса Тевеза, али Аргентинац није био прецизан са шест метара, тако да је отишао и последњи воз да се у овом колу Јувентус додатно одвоји од Роме.

Ово је велики успех за тренера Удинезеа Андреу Страмаћонија и његовог помоћника Дејана Станковића узевши у обзир да је Јуве први пут ремизирао после пет утакмица у Серији А и Купу Итаије.

Ако је ко имао тешко послеподне, онда је то тренер Сампдорије Синиша Михајловић који је морао да гледа "петарду" која је сервирана његовом тиму на терену Торина. Режисер сјајне победе "бикова" био је Фабио Кваљарела који је са хет-триком, головима у 16, 29. из пенала и 65. минуту употпуности срушио госта из Ђенове.

Диригентску палицу је преузео Амаури у 75. минуту, а почасни гол за Сампу постигао је Обијанг два минута касније. Перес је у треће минуту надокнаде поставио коначних 5:1. За Сампдорију је дебитовао Самјеул Ето који је у 71. минуту ушао у игру уместо Едера, а прилику је добио и Ненад Крстичић од 77. минута.

Кјево и Наполи били су склони поклонима у првом полувремену, па је Цезар постигао аутогол у 18. минуту за вођство "летећих магараца", а истом мером, са друге стране, узвратио је штопер Бритос седам минута касније. Победоносни погодак Наполитанцима постигао је Габијадини који је у 62. минуту на асистенцију новог члана Стринића запечтаио судбину домаћина.

Лацио је поразом од Ћезене ипак ублажио главобољу Михајловићу, јер тако није успео да одмакне на табели. После сат времена игре, Дефрел је донео предност домаћину, а у 77. минуту Каталди је затресао своју мрежу и поставио недостижних 2:0. Римљани су три минута пре краја утакмице успели да смање преко Мирослава Клосеа, али не и да откину макар бод.

Милан је био у великој кризи, није славио на последњих пет утакмицау Калчу и гостовање последњепласиране Парме на Сан Сиру било је идеална прилика за први првенствени тријумф у 2015. години - 3:1.

Росо-нери су повели голом Менеза из пенала у 17. минуту, а седам минута касније на семафору је освануло 1:1, јер је бивши играч миланског тима Антонио Ноћерино вратио наду гостима спретном реакцијом у петерцу.

Пулени Филипа Инзагија су се у другом полувремену побринули да се још једном не обрукају, па је Менез вратио предност погодишви доњи леви угао са дистанце, а победу је потврдио Закардо и то на асистенцију француског нападача.

Играчима Интера је самопоуздање знантно уздрмано, а мечу са Сасуолом приступили су као да су они аутсајдери, а не домаћин који није остварио победу у протекла три кола. У 17. минуту мрежу Хандановића затресао је Симоне Заза који је на асистенцију Мисиролија одлично реаговао и ударио темељ победи своје екипе.

До полувремена је било већ 2:0 и у 29. минуту је гостима почело да гори под ногама. Након што се уписао један нападач, дошао је на ред и Сансоне који је погодио после доброг паса Мањанелија.

Интер је лагано почео да губи живце, као и штопер Немања Видић који је у 66. минуту зарадио жути картон, а онда је и замењен четири минута касније како би гост био офанзивнији са Брозовићем у везној линији. То је донекле помогло изабраницима Манћинија, али не колико грешка Лонгија који је предао лопту у ноге Икардију, те је офанзивац обишао голмана Консиљија и смањио предност Сасуола.

Последње таласе напада Интера подржао је Сансоне који је у 90. минуту због задржавања лопте зарадио други жут картон, али уместо да милански тим притисне, Сасуоло је у другом минуту надокнаде дошао до прилике да са беле тачке закључи тријумф.

Фаул у шеснаестерцу скривио је Донкор после чега је и искључен, а са 11 метара, за крај, био је прецизан Берарди.

Серија А, 21. коло:
Субота:
Ђенова - Фјорентина 1:1 (1:0)
(Таттарушану 14а.г. - Родригез 54)
Рома - Емполи 1:1 (0:1)
(Маикон 57 - Макароне 39пен)

Недеља:
Сасуоло - Интер 3:1 (2:0)
(Заза 17, Сансон 29, Берарди 90+2пен - Икарди 83)
Аталанта - Каљари 2:1 (1:1)
(Бјава 18, Пиниља 90+4 - Десена 44)
Ћезена - Лацио 2:1 (0:0)
(Дефрел 60, Каталди 77 - Клосе 87)
Кјево - Наполи 1:2 (1:1)
(Бритос 25а.г. - Цезар 18а.г, Габијадини 62)
Палермо - Верона 2:1 (1:1)
(Дибала 18, Белоти 79 - Таксидис 8)
Торино - Сампдорија 5:1 (2:0)
(Кваљарела 16, 29, 65, Амаури 75, Перес 90+3 - Обијанг 77)
Удинезе - Јувентус 0:0
Милан - Парма 3:1 (1:1)
(Менез 17пен, 57, Закардо 76 - Ноћерино 24)

ТАБЕЛА: Јувентус 50, Рома 43, Наполи 39, Лацио 34, Сампдорија 34, Фиорентина 32, Палермо 30, Милан 29, Ђенова 29, Торино 28, Сасуоло 28, Удинезе 28, Интер 26, Верона 24, Аталанта 23, Емполи 20, Каљари 19, Кјево 18, Ћезена 15, Парма 9.

Коментари / 0

Оставите коментар