Власт бјежи од проблема и уводи диктаторске законе

Чланови Српске демократске странке (СДС) Миладин Станић и Ненад Стевандић рекли су данас у Бањауци да предложених 36 тачака дневног реда за другу редовну сједницу Народне скупштине Републике Српске, која почиње у уторак и трајаће, према најавама, најмање шест дана, представља немоћ власти да се суочи са стварним проблемима.

Република Српска 01.02.2015 | 15:01
Власт бјежи од проблема и уводи диктаторске законе

"Власт је доставила много закона и нацрта закона и већина њих су промашени и иду на штету привреде, економије и грађана Републике Српске. Умјесто да се баве јасним проблемима, они желе да доносе диктаторске законе, али и законе који су против привреде Републике Српске.

Тако, на примјер, предложени Закон о вину омогућава неупоредиво већи увоз вина у Републику Српску него извоз. Пољопривреда функционише у корист појединаца и лобистичких група", сматра Станић.

Он је додао да у Републици Српској влада свеопшти хаос у области концесија и дивљег рада на терену. Ревизорски извјештаји, истиче он, све говоре, али нико не процесуира појединце за незаконито трошење пара.

"Цијена изградње аутопута Прњавор - Добој биће повећана за 25 милиона марака, а образложење достављено народним посланицима за то задужење је више него штуро. Тај аутопут се добро гради, али никоме није јасно зашто је било потребно да се цијена изградње аутопута повећава за 25 милиона марака", каже Станић.

Ненад Стевандић је рекао да је СДС против Закона о јавном реду и миру и да су сва мишљења стручне јавности указала на све мањкавости овог документа.

"Уколико Влада Републике Срспке у инат буде 'форсирала' овај Закон не видим шта посланицима опозиције остаје друго него да напусте сједницу НС Републике Српске када се буде гласало за тај закон. Он ограничава слободе и треба се борити против њега", истакао је Стевандић.

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ми сами

01.02.2015 14:09

Ста сте ви оцекивали од наставнице?Да води економију?Ма дај немојте за..авати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папак

01.02.2015 14:16

Напустите сједницу док се не ријеши питање куповине посланика -папака

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

01.02.2015 14:24

Господо,зар НСРС није мјесто за та питања?Изабрани сте да заступате народ.Ако не можете ријешити пробламе,не оптеречујте народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

02.02.2015 01:17

Ријешила би опозиција проблеме грађана да су грађани Републике Српске били савјеснији и свјеснији те гласали за Савез за промјене и тиме повећали број посланика и математички омогућили да прегласамо коалицију СНСД-ДНС(СНС,СРС)-СПРС, овако Савезу не преостаје ништа друго већ напустити НСРС. О "папцима" да не причамо...

Name

Xxx

01.02.2015 14:52

Само баљезгате. Нико ниста не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

01.02.2015 15:06

Немојте само прицати прицице а они гурају те своје катастрофалне потезе.Неким људима је потребно ..ати матер да би те схватили.Показите тим не способњаковицима где им је мјесто.Да Веља Илиц није пукао саком полицајца на барикади и наставили пут даље 5 октобра,никад Слобу неби смјенили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

01.02.2015 15:06

Ма недајте, ако имате м..а за вратове их похватајте, морате зубе показати а не напустити к'о п..ке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миломир

01.02.2015 16:10

Потуците се,овом се свакако близу крај, све сте доцерали до краја да ВИ радите волонтерски или да по сједници имате дневници ВИ би друкчије реаговали овако ја цу напустити се нецес него се туци Јеннер ти је народ дао глас

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

01.02.2015 16:30

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако

01.02.2015 16:47

Ако не оборите паке исти сте као и они.И не кукумаците висе него обарајте!

ОДГОВОРИТЕ