НБА: Врло занимљива ноћ, Лав против ''својих''!

О, како је само била занимљива минула НБА ноћ. Како и не би, када је одиграно 11 мечева, када је Кевин Лав по први пут заиграо против Минесоте у чијим редовима се прославио, када је поново један српски репрезентативац био на паркету најјачег кошаркашког првенства на свету и када је у питању ноћ у којој су обарани рекорди. А, наравно, било је и неких атрактивних потеза, а и оних који ће вас довести или до смеха, или до суза.

Кошарка 01.02.2015 | 09:50
НБА: Врло занимљива ноћ, Лав против ''својих''!

Прича овога пута почиње у Минеаполису, где је Кевин Лав наступао шест година, трипут био биран за члана Ол-стар утакмице иако... никада није успео да одведе Минесоту у плеј-оф. Добро, кошарка и није појединачни спорт, Лав је био маестралан док је носио дрес Тимбервулфса, али чињеница да је сам тражио прекид сарадње како би се придружио Леброну Џејмсу у Кливленду и тако стигао не само до плеј-офа, већ одмах и до титуле, прилично је разбеснела навијаче у Минеаполису.

И, показали су то Лаву чим је крочио на паркет. Извиждали су га, а то су радили и када год би имао лопту. Једино га је тренер домаћих Саундерс загрлио, а Никола Пековић провео са њим неколико тренутака у срдчаном разговору, јер су чинили сјајан тандем све до растанка.

Док је Пековић узалуд покушавао да пронађе начин да против великог фаворита заустави велико посртање Тимбервулфса (меч је завршио са 14 поена и 12 скокова за најгори тим лиге), ни Лав није кошгетерски одушевио (14 поена, 17 скокова, шут 6/14), али јесу два мало нижа и много бржа момка. Искуснији Леброн Џејмс је на крај однео победу (90:106 у корист Кливленда), томе је допринео са 36 поена, али је Ендрју Вигинс, клинац ког је као првог пика 2014. на драфту одабрао Кливленд - а онда га проследио Минесоти у замену за Лава, показао како ће изгледати НБА будућност. Прилично добро. И пуна атрактивних потеза. Вигинс, 19-годишњак који игра и бека шутера и ниско крило, овога пута је постигао 33 поена, о чему ћете нешто више моћи да сазнате у другом делу ове приче.

А она се наставља једним рекордом. Атланта Хоукси су постали први НБА тим који је остварио учинак 17-0 у једном календарском месецу, а "страдала" је у том нестварном налету Хоукса и Филаделфија. У тријумфу од 91:85, 19. у низу за Атланту, Перо Антић није наступио одлуком тренера, али то није сметало Алу Хорфорду да са центарске, или Кајлу Корверу са спољне позиције, да наставе да уживају на паркету. Хорфорд је меч завршио са 23 поена и 11 скокова, Корвер са четири нове тројке и 14 поена укупно.

Наш репрезентативац Огњен Кузмић је, по први пут од 5. јануара, дакле после скоро месец дана, добио шансу да заигра за Голден Стејт. Истина, врло малу шансу, тек минут и 46 секунди у победи над Портландом од 106:87, што је искористио за један офанзивни скок. Стеф Кари са 25 и Клеј Томпсон са 22 поена предводили су "ратнике" до победе после два узастопна пораза.

Пораз је зато доживео шампион. Сан Антонио је пред својом публиком присуствовао озбиљној лекцији у извођењу Лос Анђелес Клиперса, који су уз 31 поен Блејка Грифина, декласирали Спарсе у гостима са 85:105.

"Испрашили су нам задњицу. Како другачије да вам објасним шта су нам урадили?", рекао је после меча тренер шампиона, Грег Поповић - "луди Србин", како је то себе једном назвао. А њему баш није било лако. Спарсима толико није ишло на овом мечу, да је Борис Дијао, покушавајући да на полувремену постигне тројку са своје половине терена, бацио лопту тако да је она погодила у главу његовог тренера. Поповић, наиме, није ни гледао тај покушај, већ је кренуо да напушта паркет и нашао се баш иза коша када га је лопта погодила на месту где се глава и врат спајају са раменим појасом.

Резултати:
Индијана - Сакраменто 94:99
Орландо - Далас 93:108
Вашингтон - Торонто 116:120 (109:109)
Атланта - Филаделфија 91:85
Детроит - Хјустон 114:101
Минесота - Кливленд 90:106
Мемфис - Оклахома сити 85:74
Милвоки - Порлтанд 95:88
Денвер - Шарлот 86:104
Сан Антонио - ЛА Клиперс 85:105
Голден Стејт - Феникс 106:87

Коментари / 0

Оставите коментар