Кривична пријава против Тадића, Ђиласа и Динкића

Коначна истина: Радисав Родић поднио Специјалном тужилаштву кривичну пријаву против некадашњег предсједника Србије и ДС и његовог злочиначког удружења, у којој се до детаља описује начин функционисања ове крими-групе.

Србија 31.01.2015 | 09:37
Кривична пријава против Тадића, Ђиласа и Динкића

Оснивач и власник дневних новина Курир и Глас јавности и недељника Гром Радисав Раја Родић заказао је конференцију за новинаре у недјељу 1. фебруара 2015. године у 12 часова у Прес-центру УНС у Кнез Михаиловој број 6 поводом кривичне пријаве коју је поднио Специјалном тужилаштву против Бориса Тадића и његовог злочиначког удружења због, како наводи, терора над власником медија у Србији.

Издали налог за Родићево хапшење

Подсјетимо, Родић је ухапшен 27. октобра 2009. године. Налог за његово хапшење издали су тадашњи предсједник Републике Србије и Демократске странке Борис Тадић, по наговору Млађана Динкића, тадашњег министра финансија и предсједника Г17, уз прећутну сагласност и знање тадашњег министра унутрашњих послова и првог потпредсједника Владе Србије и предсједника Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића.

Кривична пријава коју је Родић поднио Специјалном тужилаштву за организовани криминал до детаља описује начин функционисања ове криминалне групе, коју су чинила 23 лица која су тада (а нека и данас) заузимала највише државне функције, брутално их злоупотребљавајући у функцији политичке одлуке мотивисане личним интересима Бориса Тадића и Млађана Динкића.

У групи и Петровић, Вучићевић...

Ову групу чинили су, поред побројаних, и Драган Ђилас, тадашњи градоначелник Београда и потпредсједник Демократске странке, Душан Петровић, тадашњи потпредсједник Демократске странке, Бранко Лазаревић, тадашњи шеф кабинета Ивице Дачића, Драган Ј. Вучићевић, тада сувласник у дневном листу Прес, Светомир Марјановић, такође сувласник у дневном листу Прес, Снежана Маловић, тадашњи министар правде, Милорад Вељовић, тадашњи и садашњи директор полиције, Дијана Драгутиновић, тадашњи министар финансија, Весна Алексић, тадашњи директор пореске полиције, Драгутин Радосављевић, тадашњи директор Пореске управе, и Дејан Ерић, тадашњи шеф пореске полиције за Београд.

На конференцији за медије новинарима ће бити дати детаљи кривичне пријаве са именима свих предложених свједока.

ОДГОВОРИЛА САМО ТАДИЋЕВА САВЈЕТНИЦА, ВУЧИЋЕВИЋ ВРИЈЕЂАО

Од свих особа које је Радисав Родић споменуо у својој кривичној пријави јуче смо добили само одговор од Марине Комад, саветнице Бориса Тадића. Она је рекла да је Родић изнио потпуне неистине, на које ће Борис Тадић одговорити на суду.

- Тадић ће искористити све законске могућности да се заштити од изнетих клевета и да они који су их изнијели за то буду законски кажњени. Пласирање ових неистина очигледно служи скретању пажње са актуелне приче о цензури и притисцима на медије - рекла је Марина Комад и додала да ће се Борис Тадић ускоро обратити јавности поводом ове теме. Некадашњи уредник Преса Драган Ј. Вучићевић, уз низ увреда упућених нашој новинарки, рекао је да неће да одговара на постављена питања.

Пријава је поткријепљена са 315 докумената и изјавама 224 свједока

- саслушање осам тадашњих чланова Савета за националну безбједност
- саслушање шест тадашњих чланова Бироа за координацију службама безбједности
- саслушање шест службеника полицијске управе МУП Србије
- саслушање осам дежурних истражних судија
- саслушање 64 пореска полицајца
- саслушање 45 пореских инспектора
- саслушање 15 тужилаца окружног – вишег тужилаштва у Београду
- саслушање 24 судије Апелационог суда у Београду
- саслушање 10 апелационих јавних тужилаца у Београду
- саслушање пет републичких јавних тужилаца у Београду
- саслушање остала 33 свједока прогона Радисава Родића

Извор: Курир

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ГАВРИЛО ПРИНЦИП ВЕЛИКА СРБИЈА.

31.01.2015 08:52

Треба демократе трпат у затворе на целу са издајником Борисом Тадицем. Све су унистили од Косова до Санџака и Војводине па и у Републици Српској помоцу криминалног брата издајника Милорада Додика који је такодје умјесан и у Србији и у Републици Српској у корупцију и криминал каои његов другар који све раде против Србије и Републике Српске. Само са њима пунити затворе јер издајницима и криминалцу није мјесто на слободи а камоли да води дрзаву попут наведених непријатеља из Србије и Републике Српске као и српске Црне Горе под владавином криминалца анти српства Миле Дјукановица издајника српског рода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родицу браво

31.01.2015 08:57

Ако успијес да их разиткријес на суду цеститам ти унапред.Хоботнице су ту и данас,раде пуном паром нп.Дациц,Вуцицевиц,Вељовиц. Али Родицу Србија је пуна хохстаплера,улизица,полтрона и бице теско да се било ста уради.Сви су они и усли у политику да профитирају јер за било који други постен посао и нису.Али и овај покусај да се разоткрију вреди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ни по баби ни по стрицевима

31.01.2015 09:04

Мислим да је време да народ сазна, ста се све одигравало на политицкој сцени у време владавине тих, великих, демократа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

01.02.2015 08:19

Управо тако. Вријеме је да се овој криминализованој аздаји стане цизмом на главу. Мозда се тако поцне одмотавати клупко криминала у РС јер је оцигледна повезаност (пријатељска, родбинска, кумовска) са насим великанима у РС. Само, бице то тезак процес, :врана врани оци не вади".

Name

Саво Јекиц Сале

31.01.2015 09:24

Е Родицу нек си предао пријаву макар не било ниста од тога.Само да их пљунемо у лице кад им вец не моземо ниста.Јер брате пукли смо ко крцаг и какви смо није ни цудо ста нам се десава.Глупљег народа од нас и нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дилема

31.01.2015 13:10

Питам се да ли су сви ови споменути одговорни и за убиство Милана Вукелића, бар индиректно. У сваком случају, специјалне везе криминалаца с обе стране Дрине су нас неизмјерно пуно коштале. Нећемо се опоравити ни за 50 година.

ОДГОВОРИТЕ