Власт ништа није урадила да помогне оптуженима у Хагу!

Коментаришући данашњу пресуду Жалбеног већа Хашког трибунала петорици официра Војске Републике Српске, Младен Босић предсједник СДС-а је рекао да је то било очекивано и да "оставља горак укус да Српска ништа није урадила да им помогне, да стане иза њих у Хагу и пред правосуђем БиХ".

Република Српска 30.01.2015 | 21:10
Власт ништа није урадила да помогне оптуженима у Хагу!

"Невероватна је чињеница да не постоји јединствена архива. Начињена је непоправљива штета и велики грех према оним људима који су неправедно осуђени", истакао је Босић.

Он је рекао да они који су се борили за Српску и данас размишљају о томе хоће ли им неко закуцати на врата да их води у затвор, те додао да се наставља процес подизања великог броја оптужница, да су некима од њих захваћене и политичке личности.

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Мањо

30.01.2015 20:20

Сви који су криви треба да буду осудјени . СВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

30.01.2015 20:24

Како није?Па ова власт на целу са Додиком је увелико помогла да се наси људи похапсе и посаљу у Хаг.И дан данас змире на хапсења Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛАВНИ ГРАД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СРПСКО САРАЈЕВО

30.01.2015 20:30

СРАМНА ПРЕСУДА ХАСКОГ СУДА ЗА ИЗРЕЦЕНЕ КАЗНЕ НЕДУЗНИМ ОФИЦИРИМА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.ЈОС СРАМНИЈИ ЈЕ ЦИН ВЛАСТИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КОЈА НИСТА НИЈЕ УЦИНИЛА ЗА ОНЕ СТО СУ ОДБРАНИЛИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И СВОЈА ВЕКОВНА ОГНИСТА.ТРЕБА УКИНУТИ ХАСКИ СУД ЈЕР ЈЕ ЛИЦЕМЈЕРАН.БАГРУ КРИМИНАЛАЦА ТРЕБА ОТЕРАТ У ЗАТВОР А НЕ ДА ЈОС КРАДУ ОНО СТО ЈЕ ПРЕОСТАЛО.БАГРО ЦРВЕНА НАПОЉЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

30.01.2015 20:43

Подрзавају кад треба хапсити ЦАСНЕ СРБЕ и слати их у Хаг а кад треба хапсити за криминал и корупцију окрецу ледја. Ево данас је најбољи пример како наса власт помазе и коме помазе са помиловањем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор

30.01.2015 21:01

Па зато сто ни Милорад није ратовао, њега то и не интересује, цојвек се бави трговином, нема он кад да брани оне који су ратовали, цовјек је циста образа

ОДГОВОРИТЕ
Name

оги приједор

30.01.2015 21:09

ПОЗНАТО ЈЕ ДА ЈЕ ДОДИК ОБЕЋО СТРАНЦИМА НЕДИРАЈТЕ НАС ,ДАЋЕМО ВАК ШТА ХОЋЕТЕ АКО ХОЋЕТЕ ХАПСИТЕ СВЕ БОРЦЕ КО ИХ ЈЕ...МЕЂУТИМ ПРОЂЕ НЕДУГО ВРЕМЕНА И МАЛТЕНЕ СЕ ПОХАПСИШЕ СВИ БОРЦИ И САД ДОШО РЕД НА КРИМИНАЛЦЕ .ЗАТО ДОДИК ИМА ГЛАВОБОЉУ ВИСОК ПРИТИСАК,ВЕЛИКУ НЕРВОЗУ,ПОРУКА ,НИКАД НЕ ИЗДАЈ СВОЈ НАРОД КОЈИ ТИ ЈЕ МНОГО ВЈЕРОВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ајмо искрено

30.01.2015 21:21

Драга брацо Срби био сам свуда и мало висе знам од вецине, сто се тице насих официра нису они одбранили ниста, они су били у хотелима, командама, далеко у позадини претезно са свалеркама, јели су ста су хтјели, радили су ста су хтјели, јеб ... су коју су хтјели! Да се њих питало јос би рат трајао! Цаст изузецима! И ДА ЗНАТЕ РС СУ СТВОРИЛИ ОБИЦНИ ЉУДИ ,БОРЦИ! Ко је ста одговоран нека одговара, а неправда је сто Муслимани и Хрвати не одговарају исто. О томе свијет одлуцује и сви смо по томе немоцни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

30.01.2015 21:49

Они су своје одрадили,истекао им је рок трајања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балтазар

30.01.2015 22:09

Остаје нада да ће господин Иванић својим знањем мудрошчу искуством помоћи Радовану и Ратку и да ће бар у њиховим случајевима пресуде бити ослобађајуће. За вјеровати је да ће у томе помоћи и господин Босић, који такође обавља високе и важне државне послове на нивоу Босне и Херцеговине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деја ву

30.01.2015 22:17

"ајмо искрено", у праву си. Већина официра ЈНА није била ни за шта. Што је чин био виши то је лик био неупућенији, неспособнији, покваренији, подлији,... да не употријебим теже ријечи. Медјутим, не одобравам праксу хашког суда који проблеме градјанског рата - којег не разумије и не жели да разумије - сваљује на пар људи који су се нашли у том вртлогу на позицијама на којима су у том моменту били, да би се све заташкало. Ту конкретну пресуду нећу коментарисати јер немам пред собом чињенице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посјетилац

30.01.2015 22:22

Зашто Босић нешто не уради по овом питању? Његова странка је на власти у Бијељини у И.Сарајеву, није ни он баш развлаштен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ски који су Криви

30.01.2015 23:28

Задњих пар сати мој вокабулар је катастрофа. Морам опет какогод било. То су ***дарије о КРИВИЦи. Они који су криви су слободни. Цовјек који је купио новац за СДА у Малмö има од тог орузја на име родјака 3 Бургер Кинг ресторана. Хајде му реци да вас је покрао и ***узио МАЊО! И тако без краја. Ко нема пара ***ебе на свим странама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац

31.01.2015 06:32

Нико не казе да за злоцин не треба одговарати. Проблем је у слективној правди. У Сребреници је поцињен злоцин над муслиманима од стране срба. Ко је био уцесник рата зна како и ко цини оваква злодјела. Медјутим нико не пеита ста је и са сест хиљада срба вецином цивила који су побијени у Бирцанској регији током рата. Њих је побила иста сила зла као и муслимане. То су људи исти као Скорпиони код срба, водјени Насером Орицем криминалцем који је своју слободу могао захвалити Зак Клајну. Сви то сто ради ради унутарстранацких СДА трвења, а не ради зртве, треба да одговарају а да кад се јави лице као КЕБО који да будемо искрени то сто ради ради унутарстранацких интереса СДА а не ради зртви, и ста се деси сви у федерацији гракну ко вране да је то издаја националних интереса. Онај оперативац АИДА да изјаву о снајперисању по сарајеву и све остале ствари око Дудаковица и других то нико не процесуира. Ето је проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

31.01.2015 06:44

Ми имамо сазнања и свједоцења људи да иза убиства Милана Вукелица стоји врх СНСД-а и ми са њима не зелимо у власт. Убијање својих градјана који су постено обављали свој посао је највеци злоцин. Размотрицемо да ли цемо долазити на сједнице скупстине док се не утврди ко је наредио убиство а то су сами врх дрзаве и МУПа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

31.01.2015 06:45

Све је то тако мој Босицу, али ајде рјесавај нас ове СНСД багре и Бајиног лупања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

размисљам

31.01.2015 06:55

Ко је наредио да се поубијају људи у Сребреници?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОПИЦ Н

31.01.2015 09:23

Ста си ти урадио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имена су битна

31.01.2015 09:31

Јер пуно људи барата с парама не с језицима. Дакле, Армин Нухановиц има лиценцу за Бургер Кинг. Његов родјак Але мозда му је и отац у документима Слободана Праљка је био задузен да купи паре за СДА у Малмö. Е, тако су се људи обогатили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

31.01.2015 17:13

Хрвати за Готовину и екипу неколико десетина милиона евра издвојише, а РС за наше ништа, ни најобичнијег адвоката.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

31.01.2015 18:26

Па престаните ти и Иваниц кукати на власт ајд сад ви несто урадите није јос касно,или су и вама љепси дебљи васи новцаници него пар људи који труну у казаматима

ОДГОВОРИТЕ