И на оном свијету носе дресове вољених клубова!

За неке навијаче фудбал није само игра. Када кажу да им је клуб живот, они то заиста мисле. Они прате свој вољени тим од када знају за себе. Ишли су са њим по разним забитима, само да би гледали своје љубимце 90 минута и у њиховом дресу би радо и на онај свет!

Фудбал 31.01.2015 | 10:20
И на оном свијету носе дресове вољених клубова!

Са омиљеним екипама навијачи су се радовали, туговали, и за клуб их вежу нека од најлепших али и најружнијих сећања. Због тога су неки од њих инсистирали да их, када је за то дошло време, најближи са овог света испрате уз клупске реквизите или омиљену навијачку песму. То наравно није промакло ни појединим челницима клубова, који су пронашли начин да се и у смрти нађу навијачима, али и да зараде мало са стране.

Бразилски великан из Сао Паула, Коринтијанс, није први клуб који се сетио да изгради гробље за своје навијаче, али тај пројекат је највећи овог типа у свету фудбала. Гробље „Коринтијанс заувек” ће бити отворено ове године, и имаће чак 70.000 гробних места.

Како би повећали атрактивност овог гробља, челници су решили да ту преместе стотинак људи значајних за историју Коринтијанса који су раније преминули. Најпознатији од њих биће дугогодишњи капитен репрезентације Бразила, Сократес, који је преминуо 2011. године, а за Коринтијанс наступао од 1978. до 1984. године.

Уколико сте случајно навијач петоструког шампиона Бразила и двоструког освајача Клупског светског првенства, и желите да будете једног дана сахрањену у Сао Паулу, користиће вам да знате да закуп једног гробног места кошта између 1.483 и 2.572 евра.

Слично су пре бразилског клуба урадили и Бока Јуниорс и Шалке.

Немци су доста скупљи и једно место у Гелзенкирхену на „пољу навијача”(на фотографији) украшено плавим и белим цвећем кошта 5.000 евра. За разлику од поменутих клубова, Барселона нема своје гробље, али је саградила за своје навијаче маузолеј.

У енглеском фудбалу није чест случај да клубови имају и своја гробља, али многи премијерлигаши дозвољавају да се на њиховим стадионима поспе пепео после кремације или закопа поред терена.

Кристал Палас, Вест Бромвич Албион и Манчестер сити чак имају и своје баште, намењене баш за то, док нижелигаш Менсфилд нуди на свом званичном сајту своје услуге око организације сахрана као и простор за пријем.

Коментари / 0

Оставите коментар