Челси - Сити, битка за титулу сутра!

Челси 52, Манчестер сити 47 бодова. У суботу, на Стамофрд бриџу, можда ће пасти одлука о прваку Енглеске за сезону 2014/15. "Мој син се неће радовати, ако (опет) да гол Челсију", каже отац Френка Лампарда.

Фудбал 30.01.2015 | 23:40
Челси - Сити, битка за титулу сутра!

У енглеском фудбалу смо гледали разна чуда претходних година. Манчестер сити је пре пар година дошао до титуле у судијској надокнади, гледали смо и како један тим губи двоцифрену бодовну предност, па онда тај исти тим успева да се тргне и осваја трофеј...

Зато треба бити опрезан пред меч сезоне у Премијер лиги. У суботу, од 18.30 часова, на Стамфорд бриџу ће играти Челси, лидер Премијер лиге, и први конкурент, Манчестер сити.

Челси има 52, а Манчестер сити 47 бодова. Та бодовна предност јесте солидна, али није одлучујућа. Осам бодова предности, ако би Челси победио, отворила би пут чети Жозеа Муриња ка првој титули шампиона Енглеске после сезоне 2009/10.

Тамно плава из Лондона и она, нешто светлије плава екипа из Манчестера, у суботу ће, пред очима фудбалског света, скинути рукавице и ударити једни на друге. Два Србина из Челсија (Бранислав Ивановић и Немања Матић) на Црногорца из Ситија (Стевана Јоветића).

Оба тима улазе "рањена" у суботњи мегдан. И једни и други су се избламирали у четвртој рунди ФА купа. Сити је изгубио на свом терену од Мидлсбороа, а Челси, такође на свом терену, од Бредфорда.

Али, овде је улог много, много већи.

Каква је тренутна форма?

На претходних пет мечева, Челси има три победе, један реми и једанпораз. Сити има две победе, два пораза и реми на претходних пет мечева.

Ко ће изостати?

Челси је у нешто већем проблему од Ситија. Неизвесно је да ли ће Дијего Коста моћи да игра, с обзиром на то да је под истрагом надлежних фудбалских органа због дивљачких потеза на мечу Лига купа против Ливерпула. Под знаком питања је и главни мозак екипе - Сеск Фабрегас - који има повреду задње ложе.

Што се тиче Ситија, Самир Насри је повређен, док Јаја Туре игра на Купу Афричких нација
са Обалом Слоноваче. Изостанак Туреа је велики хендикеп за Сити, који није иста екипа са и без њега.

Човек о коме се посебно прича пред овај дерби је Френк Лампард. Икона Челсија, који је прошлог лета дошао у Манчестер сити, несумњиво биће топло дочекан на Стамфорд бриџу.

У првом делу сезоне, Лампард је постигао гол за Сити против Челсија на "Етихаду", за изједначење. Тада се није радовао.

А његов отац, такође Френк Лампард, каже: "Ако да гол (у суботу) , поново се неће радовати".

"Када је на Етидаху дао гол за 1:1, сетио сам се његове прве утакмице, то је било пре 30 година. И тада је, чим је ушао у игру, у паркићу, одмах дао гол. Али, то је био аутогол. Када сам му причао о фудбалу, рекао сам му да ако заиста нешто жели да постигне, мора да даје голове. Тако је лопта дошла до њега, а он је, не гледајући ни на коју страну шутира, ни за који тим игра, само је распалио и дао гол. Било је то пре 30 година", присетио се Френк Лампард старији.

Он је јесенас био на утакмици Манчестер сити - Челси. Изашао је са стадиона 10 минута пре краја. Његов син тада је још био на клупи.

"Желео сам да избегнем гужву, па сам изашао. Мислио сам да Сити више нема никакве шансе да да гол Челсију. Одједном ми је позвонио телефон. Пријатељ ми је рекао да је Сити изједначио. И да је гол дао мој син", испричао је Лампард старији и наставио:

"У колима сам слушао радио пренос, а коментатор је био узбуђен: 'Невероватно, невероватно, они скандирају његово име! Навијачи Челсија певају Френку Лампарду!'. Како сам се осећао? Поносно! Он је дао срце Челсију, али су и навијачи њему дали срце. Фантастично! Осетио сам олакшање због њега. Мада, он је са навијачима Челсија увек имао одличан однос. Верујем да ће тако бити и у суботу".

А ако и у суботу да гол, на Стамфорд бриџу?

"Неће се радовати, будите уверени. Он и ја и даље имамо сезонске карте за утакмице Челсија", каже Френк Лампард старији.

Коментари / 0

Оставите коментар