ЕЛ: Звезда преко Албе до прве побједе у Топ 16!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком остварили су прву победу у другој фази Евролиге, савладавши у 5. колу Топ 16 рунде надметања Албу из Берлина са 86:69 (22:12, 25:17, 17:18, 22:22).

Кошарка 29.01.2015 | 23:15
ЕЛ: Звезда преко Албе до прве побједе у Топ 16!

Меч који је почео тек после вишеминутних овација бившем Звездином кошаркашу, легенди клуба и нашем некадашњем репрезентативцу Саши Обрадовићу, претворио се у прави црвено-бели шоу који су домаћи играчи приредили против екипе којој је љубимац "делија" тренер.

Већ од самог старта постава Вилијамс, Џенкинс, Дангубић, Митровић, Марјановић потпуно је надиграла своје ривале (Табу, Хамондс, Рединг, Меклин, Радошевић), можда највише због веома велике борбености у одбрани. Било да су играли "човек на човека" дефанзиву, или су били у зони, црвено-бели су потпуно контролисали збивања на паркету, а једине проблеме им је задавало високо крило ривала, Џамел Меклин.

Када су и њега "ставили у џеп", одличне стартере који су изградили 13:6, одменили су више него расположени резервисти, пре свих Стефан Јовић који је постигао седам поена за прва два минута друге деонице и донео 29:17. Од тог тренутка атмосфера у Пиониру, у коме се окупило 5.907 гледалаца, почела је да достиже усијање.

Уз једну те исту песму, од почетка до краја, "Север цели, сада се весели, црвено-бели, 'ајмо у напад заједно" - заједно су грабили ка првој Топ 16 победи "делије" и њихови љубимци на паркету. Тамо, на игралишту, било је 20 разлике (40:20) тачно на половини друге деонице, када је и постало јасно да нема лека за асистенције Вилијамса, доминацију Марјановића и допринос сваког актера ког је Дејан Радоњић слао на паркет сваки пут када би Обрадовићева екипа "везала" два или три поготка.

У друго полувреме се ушло са "+18" за домаћина, а та предност је додатно нарастала јер се Вилијамс и његови саиграчи нису опуштали. Чак и када им се то дешавало, као пред крај треће деонице, Алба би успевала да направи серију од 8:0 коју је "секао" Радоњић тајмаутима, па би се његови изабраници брзо враћали тамо и одакле су пошли када су публику дигли на ноге први пут.

А та публика је у трансу дочекала крај меча, поздрављајући и борбеност Калинића и Џенкинса, и пожртвовање Лазића и Блажича, и једног "новог" Дангубића, који је играо са великом жељом и прилично храбро нападао кош ривала, али и "старог, доброг" Вилијамса коме није ишло на старту Топ 16 фазе. Додате томе и стандардно доминантног Марјановића у свом и супарничком рекету, те допиносе капитена Луке Митровића и Цирбеса, и добијете - прву Звездину победу у другој фази. Сасвим заслужено, по свему виђено, и у офанзивном обављању задатака, а нарочито када се ради о дефанзивним.

Следећег четвртка Звезда ће поново играти евролигашки меч у Београду, с тим што ће екипу Жалгириса угостити у београдској Арени, и то од 20.45.

Коментари / 0

Оставите коментар