Мандарић продао Шефилд Вендзди!

Азијати који „држе“ компанију која је највећи светски дистрибутер туне нове су газде тима тима из Чемпионшипа!

Фудбал 30.01.2015 | 18:20
Мандарић продао Шефилд Вендзди!

Српски бизнисмен продао клуб! Милан Мандарић више није власник Шефилд Венздеја пошто је контролу над тим клубом преузео тајландски бизнисмен Дејфон Чансири, а то „задовољство“ азијског богаташа стајаће 40.000.000 евра, преноси Гардијан.

Мандарић је купио клуб 2010. године и успео је да га уведе у Чемпионшип, али већ неко време није крио амбицију да га прода уколико добије праву понуду. Она је стигла од власника тајландске компаније Унион Фрозен Гроуп Дејфона Чансирија који је присуствовао последњем мечу на Хилзбро стадиону у којем је Венздеј ремизирао са Бирмингемом.

Чансири се том приликом упознао и са тренером Стјуартом Грејом и био је одушевљен што ће имати прилику да управља енглеским друголигашем и додао да ће Мандарић остати у клубу као саветник.
„Много се радујем што ћу преузети клуб од Милана. Верујем да имамо велики потенцијал и да можемо обрадовати наше навијаче. Напорно ћемо радити како бисмо постигли успех и за ово мало времена у вашем граду приметио сам да га снажно желите. Милан је био сјајн председник који је спасао клуб из проблема и увео га у Чемпионшип. Сигуран сам да он може много да нам помогне својим фудбалским знањем и искуством у овом послу“, рекао је богати Тајланђанин.

Шефилд Венздеј тренутно заузима девету позицију на табели Чемпионшипа и има девет бодова заостатка за Вотфордом који је први изнад црте када је плеј-оф у питању.

Коментари / 0

Оставите коментар