АО, Мари: Критиковали сте Морезмо! Ето вам сад!

Британски тенисер Енди Мари изјавио је после пласмана у финале Аустралијан опена да велике заслуге за успех има Амели Морезмо која га тренира.

Тенис 29.01.2015 | 21:00
АО, Мари: Критиковали сте Морезмо! Ето вам сад!

Мари је постао први финалиста Аустралијан опена, пошто је у полуфиналу савладао Томаша Бердиха са 6:7, 6:0, 6:3, 7:5.

„Много ме је људи критиковало што сам одабрао да сарађујем са њом. Ми смо ове недеље показали да жене такође могу бити добри тренери. Медисон Киз, која је стигла до полуфинала за тренера исто има жену – Линдзи Девенпорт. Зато не видим зашто се са тим не би наставило у будућности. Веома сам захвалан Амели што ради са мном, била је то храбра одлука и надам се да ћу моћи да јој се одужим за неколико дана“, рекао је Мари.

Британац је потом објаснио на који начин се припремао са бившом француском тенисерком.

„Направио сам одличан тренажни блок после целог припремног периода са Амели, током којег сам радио на много различитих аспеката. Екстремно напорно сам радио на физичкој спреми како бих могао да играм на овај начин. Како се осећам данас упоредио сам са прошлогодишњим поразом у четири сета, када сам једва стајао после меча јер сам био исцрпљен и укочен. Данас се осећам снажно на крају“, истакао је шести играч планете.

Он се четврти пут нашао у финалу Отвореног првенства Аустралије у ком ће играти са бољим из меча Стан Вавринка – Новак Ђоковић.

„Играо сам веома добро вечерас, веома сам срећан начином на који сам играо. Не изгледа много када се каже да сам четврти пут у финалу овде, али окружен сам Новаком, Рафом, Роџером и то се не дешава превише често. Веома сам поносан на то остварење“, навео је Енди.

Он се потом осврнуо на сама дешавања на терену Род Лејвер Арене.

„Кренуо сам добро од почетка меча – био сам мало нестабилан док се нисам навикао на његове лоптице јер он игра екстремно јако и равно. На старту сам био мало повучен, али сам се у финишу сета примакао и постао агресивнији. У другом сету сам наставио као што сам играо на крају првог, који сам исто могао да добијем јер сам имао неке шансе. Био сам екстремно агресиван у другом сету и успео да прођем“, закључио је Мари.

Коментари / 0

Оставите коментар