Живимо у глобалним лажима?

Не постоји ни "Исламска држава" ни њен наводни лидер Ал Багдади - то је само америчка варка путем које се финансира свргавање Асадове власти у Сирији, преноси "Глобал рисерч".

Свијет 29.01.2015 | 16:30
Живимо у глобалним лажима?

САД тврде да воде рат против "Исламске државе", али разни лидери те "државе" уопште не постоје - наводи у тексту на сајту "Глобал рисерч" Тони Картолучи, геополоитички аналитичар и писац.

Амерички дневник "Њујорк тајмс" је 2007. године открио да лидер садашње "Исламске државе" Абдулах Рашид ал Багдади - не постоји и да је тај измишљени лик био само варка како би се сакрила улога странаца у стварању Ал каиде у Ираку?!

Портпарол америчке војске генерал Кевин Бергнер признаје да је Багдади измишљени лик, чије је аудио-снимке направио старији глумац Абу Адулах ал-Наима?!

У чланку под називом, "Америчка војска тврди да је лидер Ал каиде у Ираку измишљен", лист објашњава сврху ове обмане. Бергнер истиче да је варку смислио лидер групације "Ал каида у Месопотамији" Абу Ајуб ал Масри, који је тиме покушао да сакрије доминантну улогу странаца у организацији.

План је био да Багдади буде измшњени лик, јер само његово име указује на ирачко поријекло, да се постави затим на чело организације под називом "Исламска држава у Ираку" и потом да Масри њему објави своју вјерност.

Замјеник Осаме бин Ладена - Ајман ал Завахири покушао је да додатно ојача превару помињући Багдадија у својим саопштењима.

Данас Ал Багдади, наводно, предводи "Исламску државу". Његово постојање није потврђео и вјероватно је да се понавља Ал каидина варка са Багдадијем, што Пентагон у потпуности игнорише.

Изгледа да није измишљен само лидер "Исламске државе", већ и сама та групација (држава). То није ништа друго до називање Ал каиде другим именом, док сарађује са осталим милитантним групацијама, попут фронта ал Нусре, ради збацивања влада Сирије и рата против Ирана.

САД, које бомбардују измишљену терористичку групацију на чијем је челу такође непостојећи лик, средиште је варке коју је раније описао "Њујорк тајмс", а која и данас траје.

Циљ није само елиминација "Исламске државе" већ употреба фиктивног фронта у име стварних екстремиста који чине срж заједничког америчког-НАТО-саудијског фронта створеног у сврху свргавања власти у Дамаску.

Сврха покушаја да се "Исламска држава" представи као "домицилни" покрет настао у ирачким и сиријским пустињама јесте да се сакрије чињеница да Ал каиду тренутно скрива НАТО у сусједној Турској.

Истовремено, подршка, борци, наоружање и новац долазе са територије чланице Алијансе, а не са "окупираних нафтних поља" у Сирији или од локалног становништва.

Признање америчких војних лидера открива да је "Исламска држава" ништа друго до отјелотворење Ал каиде и да је директно наоружавају, финансирају и подржавају амерички савезници Саудијска Арабија и Катар.

О томе је писао и Сејмур Херш у магазину "Њујоркер" у тексту под називом "Промјена правца: Да ли нова политика администрације има користи од наших непријатеља у борби против тероризма?"

Да би се поткопао Иран, гдје углавном живе шиити, администрација предсједника Џорџа Буша донијела је одлуку да изврши реконфигурацију својих приоритета на Блиском истоку. У Либану у тајним операцијама администрација сарађује са владом Саудијске Арабије ради слабљења Хезболаха, који подржава Иран.

САД, такође, учествују у тајним операцијама усмјереним против Ирана и Сирије. Нус-појава ових активности су јачање сунитских екстремистичких групација које су усвојиле милитантно тумачење ислама и непријатељи су Америци и симпатизери су Ал каиде.

Ови наводи још су јаснији ако се узме у обзир и чињеница да је територија коју контролише наводна "Исламска држава удвостручена током удара из ваздуха предвођених САД - преноси "Глобал рисерч".

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Брод

29.01.2015 16:50

Креатор свега негативног у свијету су САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сава

29.01.2015 17:19

Ех, САД су највећа несрећа света....нарочито малих људи, свих раса, свих нација....

Name

ЈА

29.01.2015 17:20

УСА Треба рат,они морају некоме да продавају,своје Орузје иначе це да пропадне!!!То је сва тајна њиховог система!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

29.01.2015 19:39

Око 20 милиона амера ради за војску нормално да су им потребни ратови да могу производити,вецина политицара су главни акционери фабрика наоурузања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

30.01.2015 11:29

Сад ми није јасно због цега муслимани толико подрзавају американце у сукобу са Русима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Рајков

31.01.2015 09:26

Немојте људи бркати државну управу са становништвом. Осуђујете САД мислећи притом на људе који живе тамо. Све се ово ради уједно и са намером да се свет окрене против САД и на крају уништи већинска протестантска Северна Америка. У међуврену се преко Мексичке границе увозе римокатолички Мексиканци који ће бити заједно са муслиманске вере црнцима пета колона у рату против америчког народа када их нападну друге силе. И у нашим државама су на власти људи који раде против наших интереса.

ОДГОВОРИТЕ