Дејо: Ако Србија не да шансу Вукану, даће Црна Гора!

Легендарни ас Црвене звезде Дејан Савићевић и током зимске паузе не може да не размишља о бившем клубу. Председник Фудбалског савеза Црне Горе упућен је у дешавања у Љутице Богдана. Догађаји просто намећу питања, а његов презимењак Вукан никако да “оправда” презиме, иако је већ дуже време првотимац.

Фудбал 29.01.2015 | 22:00
Дејо: Ако Србија не да шансу Вукану, даће Црна Гора!

- Тешко је из омладинаца постати одмах главна звезда. Био је најбољи играч те генерације 1994, одскакао је од вршњака, али су вероватно и честе промене тренера условиле да се не искаже до краја. Код једног игра, добије шансу, па га други не види у тиму. Чуо сам да постоји и могућност да напусти Звезду - каже Савићевић за “Блиц”.

У једном тренутку била је дилема око избора репрезентације - Србија или Црна Гора.

- Вукан је играо са старим пасошем за Црну Гору. Кад му је истекао, морао је да се определи. Његов отац је из Никшића, због живота у Београду изабрали су српски пасош, али је он нама интересантан као играч. Размишљамо о Вукану као репрезентативцу Црне Горе у будућности, видећемо шта ће се десити.

Долазак Владимира Јововића из Сутјеске у Звезду одложен је за лето.

- Био сам у Америци, нисам баш најбоље испратио све што се издешавало последњих дана, не знам детаље. Оно што је сигурно, да сам у Звезди, ја бих га довео. Владимир је добра инвестиција.

Постоји прича да су трансфер спречиле “делије” због Јововићеве навијачке опредељености.

- Не знам да ли у томе има истине и не бих да причам о нечему са чиме нисам упознат. Владимир се доказао играма у младој репрезентацији Црне Горе, прикључен је најбољем тиму у овом квалификационом циклусу и као једини играч из наше лиге одиграо је све четири утакмице. Дефицитарни смо на крилној позицији и он се добро снашао.

Црна Гора у нешто бољој атмосфери од Србије дочекује март и наставак квалификација за Евро 2016.

- Далеко је још, има два месеца. Сад је припремни период и најважније је да се играчи добро спреме и да нема повреда. Искрено, заостали смо у нашој групи. Русија нам је следећи ривал, биће веома тешко да изборимо пласман, али не треба губити наду. Има још шест утакмица. Исто важи и за Србију. Ништа није изгубљено док се одлучује на терену и постоје математичке шансе - завршио је Савићевић.

Коментари / 0

Оставите коментар