ЕЛ: Илић хоће да напије Обрадовића прије меча!

Тренер Албе стигао је у Србију, где ће у четвртак увече водити тим у дуелу против црвено-белих. На свој рођендан. Тим-менаџер Звезде предложио му је посебан план прославе.

Кошарка 29.01.2015 | 12:40
ЕЛ: Илић хоће да напије Обрадовића прије меча!

Саша Обрадовић допутовао је у среду у Београд, град у којем се родио и где ће у четвртак дочекати 46. рођендан.

Његова Алба истрчаће истог дана у 20.45 часова пред пун "Пионир", на меч 5. кола Топ 16 фазе, а он ће сигурно добити посебан дочек навијача Црвене звезде, за коју је играо у неколико наврата и са којом је освојио две титуле - 1994. и 1995. године.

Сусрет са познатим лицима пре вечерњег тренинга јако му је пријао. Добро расположење пренео је и на играче, па ни они нису скидали осмех док су се загревали пред новинарима.

Пре него што је командовао почетак рада, тренер лидера Бундеслиге (скор 18-1) поздравио се са тренером Звезде Дејаном Радоњићем, својим саиграчем из Будућности, као и са Небојшом Илићем, тим-менаџером црвено-белих, са којим је одрастао на Малом Калемегдану и уз којег је направио прве кораке у сениорској кошарци.

Илић га је засмејао и пре него што је стао пред камере.

"Човек је жива комедија био и остао. Предложио ми је да...", застао је Обрадовић због смеха, па се на моменат уздржао и наставио: "Предложио је да пијемо цео дан вино, па да одемо на утакмицу... Насмејао ме је, наравно... То од њега може да се очекује. Искрено га волим и доживљавам га као пријатеља".

"Костур" Евролиге спојио је његову Албу и Црвену звезду Телеком у истој групи Топ 16 фазе, а календар га је довео у Србију дан пре рођендана. У прва четири кола, Берлинци (скор 2-2) победили су Барселону код куће и Галатасарај у гостима, па су тако прилично растерећени дошли на мегдан Звезди (0-4). Растерећеност се видела и током њиховог тренинга.

У четвртак ће их дочекати другачија атмосфера. Како ће бити њиховом тренеру?

"Увек је битно било какву емоцију потиснути у други план и концентрисати се само на игру. Неће ми бити лако, то је сигурно... Овај Пионир сам напустио као шампион са Звездом и сам улазак овде ми буди посебну емоцију. Тешко је било како описати то што осећам. Сам долазак овде буди емоције. Видећу како ћу успети да се исконтролишем. Надам се да моји играчи неће пасти под утицај најбољих навијача".

Пре почетка Топ 16 фазе, многи навијачи Звезде су унапред уписали победе над Албом и Жалгирисом. Међутим, тријумфи немачког тима у дуелима са Барсом и Галатом избрисали су одредницу "аутсајдер" крај имена немачког тима. И то не само у дуелу са црвено-белима.

"Неће бити трагедија ако доживимо подношљив пораз. Ионако смо у овој фази, а и по овдашњим медијима смо потпуни аутсајдери или смо то бар били пре почетка ове фазе. Сад нас можда мало озбиљније схватају, али и даље је ово екипа без икаквог евролигашког искуства. Можда су само (Марко) Банић и (Леон) Радошевић играли Евролигу, други сигурно нису осетили овај ниво кошарке. Биће велики изазов".

Какве су сада амбиције Албе у Топ 16 фази?

"Амбиције су остале исте. Нису нам превелике у односу на оно што имамо и на квалитет који поседујемо. И даље је остало да сваку утакмицу одиграмо максимално и покушамо да остваримо што бољи резултат. Ако победимо - супер, ако изгубимо - није трагедија".

Екипу Црвене звезде пажљиво је пратио ове сезоне и добро је познаје. На том пољу за њега нема тајни и упућен је у квалитет састава са којим располаже Радоњић. Црвено-белима предвиђа лепу будућност.

"Не постоји много тајни на том плану... Последња Звездина утакмица нам је добар показатељ за неке ствари. Чарлс Џенкинс се вратио у форму, јер је ипак ове године играо неконстантно у односу на прошлу. Вратио се и Маркус Вилијамс, пронашао је ритам. То су главне претње, укључујући Бобија Марјановића, наравно".

"Што се тиче осталих играча, нема дилеме да је то екипа будућности, кроз Калинића, Митровића, Дангубића, Јаку Блажича, иако је Словенац... Сви они представљају светлу будућност Звезде, у коју верујем".

Како ће бити прославити рођендан пред Делијама?

"Рођендан је и мени и (Звездином центру, Маику) Зирбесу, ако се не варам. Ко ће више да се радује? Не знам. Сигурно нећу бити много тужан ако Алба изгуби", додао је тренер Албе.

Обрадовић је каријеру после Звезде и (накратко) Лиможа градио у Алби (1994-1997), Виртусу (1997-1999), Будућности (2000-2001) и Келну (2001-2005). У Звезду је стигао и 1999, али је наступио само једном, због тешке повреде Ахилове тетиве.

Утакмица ће почети у 20.45 часова, а карте су увелико распродате.

ПАРОВИ 5. КОЛА ГРУПЕ Е

Четвртак

Макаби - Реал 20.05
Црвена звезда Телеком - Алба 20.45

Петак

Барселона - Жалгирис 20.45
Панатинаикос - Галатасарај 20.45

ТАБЕЛА: Реал 4-0, Макаби 3-1, Барселона 2-2, Панатинаикос 2-2, Галатасарај 2-2, Алба 2-2, Жалгирис 1-3, Црвена звезда Телеком 0-4.

Коментари / 0

Оставите коментар