Упознајте Реал Мадрид из будућности!

Мадриђани већ састављају тим за наредну деценију...

Фудбал 30.01.2015 | 19:40
Упознајте Реал Мадрид из будућности!

Мадридски Реал је овај прелазни рок обележио куповањем младих играча. На Сантијаго Бернабеу дошли су Мартин Едегард, Лукас Силва, те Аугусто Батаља, па је јасно да реал гради екипу за будућност.

Уз куповину ових великих талената проширила се вест како ФИФА истражује Реалове трансфере младих играча последњих година па би се и мадридски клуб могао суочити с казном коју тренутно има Барселона, која у следећа два прелазна рока не сме да купи нити једног играча. Но, с обзиром какве младе играче Реал има у својим редовима, можда му куповина није ни потребна.

Потрудили смо се да направимо екипу Реалових играча млађих од 21 године. Формација је 4-2-3-1, а имена су и више него занимљива. Неке од ових играча већ смо упознали, а о свима би следећих година требало пуно да слушамо.

ГОЛМАН – Аугусто Батаља (18 година)

Батаља је дошао у Мадрид овог прелазног рока, а 18-годишњи аргентински голман ће у Мадриду прво бити на позајмици из Ривер Плате. Требало би да буде први голман у Кастиљи, Реаловој другој екипи коју води Зинедин Зидан. Батаљу многи сматрају једним од најбољих аргентинских голмана који се појавио у последњих десетак и више година. Тренутно се с репрезентацијом налази на У20 првенству Јужне Америке, а тамо је у пет утакмица чак три пута остао несавладан.

ДЕСНИ БЕК – Гиљермо Варела (21)
Уругвајски дефензивац је у Кастиљи на позајмици из Манчестер јунајтеда, али Реал жели да га задржи у својим редовима, а шпански медији тврде како у уговору о позајмици постоји клаузула по којој Реал има право откупа ако Варала задовољи својим играма. Судећи по његовом тренеру Зидану, и више је него задовољио. Варела је у Манчестер дошао прошле године из Пењарола.

ДЕСНИ ШТОПЕР – Рафаел Варан (21)
Од свих играча у овој постави, Варан је једини већ доказан играч на сениорском нивоу и сигурно би носио капитенску траку у овој формацији. Није потребно посебно га представљати, тек напоменути да с 21 годином већ има 17 наступа за француску репрезентацију те да би га у својим редовима желели сви клубови на свету. Но, Реал гради своју будућност на њему па ни евентуални одлазак Серхија Рамоса не би 'Краљевском клубу' тешко пао. Замена је већ ту.

ЛЕВИ ШТОПЕР – Дијего Љоренте (21)
Могли смо да се одлучимо и за Дерика Оседеа, који има нешто више наступа за младе шпанске репрезентације, али утисак је како Карло Анћелоти више верује Љорентеу. Уосталом, он је, осим што је стандардни члан Кастиље, већ забележио и два наступа за прву екипу Реала.

ЛЕВИ БЕК – Абнер (18)
Још један из бразилске школе бочних играча овог је лета заинтригирао многе клубове, а највише га је тражила Рома. Ипак, он је одабрао Реал који од њега очекује велике ствари. Међутим, око Абнера постоје велики проблеми – пвреде. Наиме, он је већ неколико пута повредио колено, а због здравља је ове сезоне одиграо тек две утакмице. Иако неки аналитичари сматрају како би повреде могле да му униште каријеру, из Реала истичу како не постоји опасност за његову будућност.

ЗАДЊИ ВЕЗНИ – Лукас Силва (21)
Платио је Реал 13 милиона евра за овог везњака који ће одмах бити у првом тиму, а могао би врло брзо да забележи и први наступ за Реал, због повреде Модрића и жеље многих клубова за довођењем Иљарамендија. Он је већ 2012. дебитовао за прву екипу бразилског Крузеира, а сматра се једним од највећих младих талената у Бразилу.

ЦЕНТРАЛНИ ВЕЗНИ – Алваро Медран (20)
Има Реал у својим редовима неколико занимљивих младих везњака, а ми смо се у конкуренцији Маркоса Љорента, Хозеа Родригеза или Енза Зидана одлучили на Медрана. Он је одиграо неколико утакмица и за сениорски тим, а шпански медији истичу како је један од омиљених младих играча клуба. Краси га изврстан осећај за читање игре и многи га описују као микс Луке Модрића и Ћабија Алонса. Од Модрића је наводно 'узео' осећај за подваљивање лопте иза противничке обране, а од Алонса тачност у додавањима.

ДЕСНО КРИЛО – Кристијан Бенавенте (20)
Не бисмо погрешили ако би уместо њега у тим ставили и Марка Асенсија, младог играча Мајорке којег је Реал купио ове зиме, али Бенавенте, осим што је стандардан у Кастиљи, већ има и осам наступа за сениорску репрезентацију Перуа. Иако је рођен у Шпанији, овај играч одабрао је да игра за репрезентацију из које долазе његови родитељи, такође спортисти – отац му је био играч футсала, а мајка репрезентативка у одбојци. Може да игра на више различитих позиција у везном реду, Зидан га најчешће ставља на десно крило, а због изврсног осећаја за гол, али и имиџа, називају га 'перуански Роналдињо'.

ОФАНЗИВНИ ВЕЗНИ – Мартин Едегард (16)
Не треба ништа специјално писати о норвешкој сензацији који је с 15 година дебитовао за репрезентацију и који је, упркос својим годинама, био једна од највећих звезда овог прелазног рока. Едегард се на крају одлучио за Реал који од њега очекује јако пуно, што није ни чудно, с обзиром на то колико су га платили. Уз три милиона евра за његов бивши клуб Стромсгодсет и разне бонусе, 'Краљевски клуб' недељно издваја и скоро 100.000 евра за Едегардову плату.

ЛЕВО КРИЛО – Хесе Родригез (21)
Још један који је, попут Варана, већ доказан играч. Хесе је прошле године одиграо већ 21 утакмицу за прву екипу Реала и постигао осам погодака, а Анћелоти га је жељно чекао ове сезоне да се врати (био повређен) како би имао алтернативу на крилима.

ЦЕНТАРФОР – Џек Харпер (18)
Раул де Томас, Алваро Хименез, Хуан Соларте – то су имена нападача који тресу мреже у дресу Кастиље, али највећи талент још игра за јуниоре Реала. Зове се Џек Харпер, долази из Шкотске, а у неким текстовима успоређују га с Раулом и Златаном Ибрахимовићем. Харпер је рођен у Малаги, али родитељи су му Шкоти те игра за њихову репрезентацију. Прошле године одушевио је све својим наступима за екипу коју води Фернандо Моријентес, пошто је дао 25 голова. Планирано је да следеће године игра за Кастиљу.

Коментари / 0

Оставите коментар