Пипо: Немам штапић! Алексу требало 7 година за титулу!

“Људи имају превелика очекивања. Покушао сам да задржим екипу на земљи, иако сам знао да то неће бити нимало лако”, рекао је популарни Пипо.

Фудбал 29.01.2015 | 19:00
Пипо: Немам штапић! Алексу требало 7 година за титулу!

Росонери никако не долазе до форме, притисак јавности на Пипа је све већи, а два узастопна пораза од Лација још више су подгрејала нестрпљење и бес навијача! Тренер Милана Филипо Инзаги поручио је свима да нема “чаробни штапић”, те да његов тим неће преко ноћи постати конкурентан. Легенда црвено-црних подсетила је и на чињеницу да је и сер Алекс Фергусон дуго био без резултата, да би касније начинио Манчестер Јунајтед једним од највећих клубова на свету.

Инзаги истиче да би сви требало да схвате тренутак у којем се Милан налази, као и чињеницу да он није чудотворац упркос томе што се од Росонера увек очекује највише.
“Људи имају превелика очекивања. Покушао сам да задржим екипу на земљи, иако сам знао да то неће бити нимало лако. Када нам сви играчи буду здрави и када будемо имали попуњенију клупу, онда ћемо заиграти боље и, надам се, стићи до Европе. У Милану се увек тражи успех истог момента и ја сам први који би волео да се то деси што пре. Ја сам први којег погађа кад Милан не побеђује, али немојте заборавити да нико овде нема чаробни штапић који може све да промени”, рекао је стратег италијанског гиганта за италијанске медије.

После новог пораза од Лација, некада убојити нападач седмоструког европског првака подсетио је на почетак каријере Алекса Фергусона у Манчестер Јунајтеду и пост који је легендарни менаџер Ђавола имао у првих неколико година.
“Разочаран сам начином на који смо изгубили меч, јер то апсолутно нисмо заслужили. Нисмо имали среће код неких ситуација, али је тим дао све од себе. Не играмо онако како бисмо могли, морамо да наставимо да радимо. Данас ме је један пријатељ подсетио да је сер Алексу Фергусону требало седам година да освоји своју прву титулу у лиги. Наравно, не поредим себе са Фергусоном. На пример, Манћини је тренерски гуру, а ни њему не иде”, поручио је Пипо.

Коментари / 0

Оставите коментар