АО: Серена рутински и силовито до 1/2-финала

Прва тенисерка света Серена Вилијамс пласирала се у полуфинале Аустралијан опена убедљивом победом над Домиником Цибулковом са 6:2, 6:2.

Тенис 28.01.2015 | 12:40
АО: Серена рутински и силовито до 1/2-финала

Серена је одиграла најбољи меч на турниру и савладала актуелну вицешампионку турнира после само 64 минута игре.

Она ће имати прилике да у полуфиналу освети сестру Венус Вилијамс, која је сат времена раније изгубила од сународнице Медисон Киз.

Серена је потпуно доминирала у четвртфиналу – одсервирала је чак 15 ас удараца у осам сервис гемова, а меч је завршила са 31 директним поеном и 18 грешака. Словакиња ниједног тренутка није успевала да парира расположеној противници, а уписала је 13 винера и 18 грешака.

Од самог старта меча било је очигледно да је Американка наоштрена да пружи много боље партије него у протеклих неколико дана, а потврда тога стигла је у виду брејка у трећем гему. После прве искористила је и другу брејк лопту и лагано повела у сетовима. У последњем гему Доминика је имала 15:30, али су онда севнула три аса за 1-0.

Прва играчица планете играла је веома агресивно, нападала је сваки сервис ривалке и ритерне слала дубоко што јој је омогућило да већ из другог ударца поентира.

И други део отворила је брејком, а једине потешкоће имала је при резултату 2:1. Цибулкова је погодила неколико добрих форхенда за 15:40. Тада се поновио сценарио из последњег гема првог сета – четири везана добра сервиса за 3:1. Тада је потпуно преломила сусрет, да би још једним брејком остварила коначни тријумф.

Коментари / 0

Оставите коментар