Суарез у кризи?! Ма, биће он опет онај стари!

Ове сезоне само један гол за Барсу ван стадиона Камп Ноу. Али врло сличне проблеме Уругвајац је имао и у Гронингену и у Ливерпулу, па их је превазишао.

Фудбал 27.01.2015 | 21:20
Суарез у кризи?! Ма, биће он опет онај стари!

Убитачни трозубац због којих амбициозни челници Барселоне ноћима нису спавали почео је полако да добија обрисе онога што би на концу требало да буде. Али непобитна је чињеница да је Луис Суарез највећи разлог што пред нападачким триом Барсе ривалима већ сада не клецају колена. Уругвајац је наиме ове сезоне постигао свега пет голова за Блауграну, а оно што посебно боде очи је само један на страни.

Десило се то још 25. новембра на гостовању код АПОЕЛ-а у Никозији. Редак случај кад је голгетер таквог калибра у питању. Навијачи се већ брину. Четири већ гостовања без Суарезовог имена у листи стрелаца. Да није управа погрешила када се одрекла Алексиса Санчеза? Па он блиста у Арсеналу.

Стиче се ипак утисак да је рано за тако песимистичке процене посебно с обзиром на то да Суарезу ово није први пут да је његов квалитет стављен на тест. Врло сличне ситуације имао је и када је долазио у Гронинген, па касније и у Ливерпул.

У сезони 2006/2007, првој у европском фудбалу, нанизао је шест узастопних мечева у дресу Гронингена без постигнутог гола ван Еуроборга. Од 22. октобра 2006. све до 21. јануара 2007. када је затресао мрежу Витесеа.

У сезони 2011/2012 када је задужио опрему Ливерпула брзо је против Сандерленда прегрмео тај притисак првенца, али је потом постио наредних пет утакмица. Прекинуо га је баш тамо где је најважније – на Олд Трафорду против Манчестер јунајтеда. Чак и у последњој сезони на Енфилду, оној најбољој у којој је постигао 31 гол, имао је тренутке празног хода. Рецимо од 25. јануара 2014. и ФА куп сусрета са Борнмутом па све до 1. марта и гола Саутемптону.

Али сваки пут је Суарез знао како да реагује. Квалитет је увек испливао на површину. Требало би то да знају у табору мадридског Атлетика пред сутрашњи окршај у Купу краља. Можда Суарезова хаубица опет проради тамо где је најтеже?

Коментари / 0

Оставите коментар