Неповољни услови за пољопривредне радове

Агрометеоролошки услови у Републици Српској до краја јануара неће бити повољни за извођење пољопривредних радова на отвореном, наводи се у седмичном билтену Републичког хидрометеоролошког завода.

Република Српска 27.01.2015 | 13:38
Неповољни услови за пољопривредне радове

Агрометеоролози подсјећају да на парцелама са озимим усјевима гдје се задржава вода, сувишну воду треба одвести прављењем бразда или јарака.

На тлу гдје се појавила ледена покорица, треба је разбијати.

Према савјетима стручњака, у наредном периоду потребно је припремити све за сјетву расада паприке, раног купуса и осталих купусњача у заштићеном простору, док се кртоле кромпира наклијавају за рану производњу.

Метеоролози до четвртка прогнозирају у већини предјела Републике Српске умјерено до потпуно облачно вријеме са слабим снијегом, у Херцеговини сунчано уз умјерену облачност.

У четвртак пред крај дана очекује се повећање облачности уз кишу која ће бити јачег интензитета у Херцеговини, у петак облачно са кишом која ће у другом дијелу дана прећи у сусњежицу и снијег.

У дане викенда предвиђа се снијег, на планинама јачег инетензитета.

Јутарња температура ваздуха у овом периоду имаће вриједности од -12 до минус један, на југу око два, а максимална дневна од минус један до шест, на југу до 10 степени Целзијусових.

 

Коментари / 0

Оставите коментар