АО: Бердих - Надал 3:0, реакције

Чешки тенисер Томаш Бердих изјавио је да се за меч са Надалом другачије припремао што му је на крају донело тријумф. Трећи рекет света Рафаел Надал истакао је да није био довољно конкурентан у поразу од Томаша Бердиха у четвртфиналу Аустралијан Опена 3:0 (6:2, 6:0, 7:5).

Тенис 27.01.2015 | 13:00
АО: Бердих - Надал 3:0, реакције

Бердих се пласирао у полуфинале Аустралијан опена убедљивом победом над Рафаелом Надалом са 6:2, 6:0, 7:6.

Томаш је победио после 17 узастопних неуспеха против шпанског тенисера и спречио га да обори рекорд по броју везаних победа над једним играчем.

„Направио сам добар план и одлично га се придржавао. То је била разлика у односу на друге мечеве“, објаснио је Бердих разлог успеха.

Он се потом осврнуо на сам меч против трећег тенисера света.

„Играте против једног од најбољих играча у историји тениса и морате очекивати да ће 'извући' нешто. Играте против Рафе, морате бити спремни од првог поена. Покушавао сам себе да ставим у најбољу могућу позицију и играм поен по поен“, додао је Томаш.

После велике победе над Надалом апетити су порасли седмом играчу на АТП листи.

„Циљ је бити на врху, али морате се попети степеник по степеник. Осећам се снажно и спремно, и желим да идем до краја“, навео је Чех.

Он ће се за пласман у финале борити са победником меча Енди Мари – Ник Кирјос.

„Надам се да ће вас момци забављати дугим мечом. Желите да гледате тенис, зар не?“, нашалио се Бердих на крају разговора.

Шпански тенисер је истакоа да је задовољан игром у трећем сету, али да то није било довољно за пролазак даље.

"Очигледно је да ми је фалило нешто да будем конкурентан, као у трећем сету, тада сам играо на прави начин. Ипак пре тога нисам имао самопоуздање, нисам контролисао игру и имао сам јако кратке ударце, много сам олакшао противнику", рекао је Надал.

Некадашњи светски број један није тражио изговоре и изјавио је да се током меча осећао добро.

„Осећао сам се добро, само ово није био мој дан. Био сам ван ритма и противник ме је надиграо“, закључио је Надал.

Шпанац је додао да је тешко вратити се после повреде, али да то за њега није ништа ново.

„Када вас муче повреде тешко је вратити се. Морам да наставим да радим и будем спреман за следећи турнир. Почеци су увек тешки, али сезона је дуга. Ово није први пут да сам повређен и да се враћам“, додао је Надал.

Осврнуо се и на изгубљени трећи сет и рекао да у спорту не постоји „ако“, те да не размишља о томе шта би било да је добио тај сет.

„Ако не постоји у спорту, у томе је ствар. Морате све сами да урадите и себи обезбедите. Изгубио сам у три сета, није било шансе да уђем у четврти и то је то“, рекао је Надал.

Најбољи шпански тенисер похвалио је свог противника и истакао да му је драго што се најбољи играчи налазе у завршници турнира.

„Не знам да ли он може да дође до самог краја, има толико добрих тенисера који су у форми. Енди Мари игра добро, видећемо. Томас је у форми и драго ми је што се најбољи играчи у завршници турнира. Томас је већ дуго у врху светског тениса и заслужује ту да буде“, закључио је Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар