КГБ (1988) подметнуо младог Путина да испровоцира предсједника Регана

Фотографија настала пре више од 20 година на Црвеном тргу у Москви упућује на то да је тадашњи агент КГБ, а данас председник Русије, Владимир Путин био део завере како би збунио Роналда Регана током његове прве посете тој земљи, тврди званични фотограф председника САД Брака Обаме Пит Соуза.

Свијет 26.01.2015 | 21:30
КГБ (1988) подметнуо младог Путина да испровоцира предсједника Регана

Иако званични Кремљин редовно објављује Путинове фотографије, где се некада види и полуго како лови, пеца, јаше - сада је врху руске државе засметала ова фотографија.

Како тврде ово је покушај Обамине администрације да дискредитује Путина. Руски експерти тврде да на слици није Путин, док Соуза тврди супротно.

Он каже да је фотографија настала у лето 1988. године када су Михаил Горбачов и Роналд Реган обилазили Црвени трг. Соуза је био члан америчке делегације као званични фотограф Роналда Регана.

Реган је пришао да се поздрави са неколицином руских туриста који су, како наводи, требало да поставе неколико незгодних питања Регану у вези са извештајем САД о људским правима.

Пит Соуза је посведочио да му је један од чланова Тајне службе рекао да су туристи уствари КГБ агенти.

"Ово је фотографија коју имам у свом албуму. Лево на слици се види човек, један од туриста, са фотоапаратом око врата. Потврђено ми је да је на слици Владимир Путин", каже Соуза.

Експерти у Москви нису толико убеђени у ову теорију.

Они тврде да је Путин у време Реганове посете Москви био на задатку у Дрездену. Он је тада био КГБ агент средњег ранга па самим тим није могао да буде опозван у Москву за нови посао у случају "Реган".

Наводи се да је човек на фотографији много мршавији од Путина у време када је радио као агент КГБ.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ВУНА

26.01.2015 21:02

Па ови американци се стварно боје Путина. Он је американцима много раније правио проблеме, па и данас дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

26.01.2015 21:05

Овима се Путин прицињава бре на свако цосе, а ако је то Путин на слику онда сам ја Леонардо де Цаприо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

26.01.2015 21:25

Ови луди каубоји су стварно луди,њима се прицињава Путин као у цртаном филму гдје год погледају виде Путина,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страх

26.01.2015 21:54

А ОВАЈ МАЛИ КОЈИ ПРУЗА РУКУ ЈЕ МЕДВЕДЕВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

26.01.2015 22:34

И једни и други су г..на, од Путина до Регана и назад.Свјетски и белосвјетски хостаплери, један глумац а други спијун по тој логици Бата Живојиновиц је требао бити на власти а Бога ми и они из Удбе су могли уци. Је.. дрзаве гдје такви људи владају и гдје су владали. Ни један се не мозе похвалити докторатима или открицима корисним за цовјецанство и сто цовјек висе зна укапира да је то све хрпа г...на.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фотограф

27.01.2015 06:16

Ова информација не одговара истини. На слици није Путин (имате неколико његових фотографија из истог периода на интернету па можете упоредити а највише због чињенице да је Путин низак растом те да је тада имао 36 година). Забуна је у следећем: није Путин већ бивши министар одбране Русије Сергеј Иванов који је завршио стране језике (Енглески говорио перфектно) касније специјализирао конраобавјештајни рад и био дугогодишњи Путинов колега у КГБ-у, касније политици. Сличност је очигледна што можете лако провјерити на интернету тражећи "Сергеи Иванов".

ОДГОВОРИТЕ