ХСВ одводи Шкулетића?!

„Морам да признам да ме чуди како то Партизан чува Шкулетића кад стигне једна понуда, а онда хоће да га прода ако стигне већа“, каже агент првог стрелца Суперлиге.

Фудбал 26.01.2015 | 21:00
ХСВ одводи Шкулетића?!

Куда Милош Јојић туда и Петар Шкулетић. Идентичним путем којим је прошле зиме прошетао тада најбољи играч Партизана и овдашњег првенства могао би овог јануара први стрелац Суперлиге: из Београда у Турску, а одатле у Немачку. Само што би за разлику од репрезентативног везисте који се отиснуо у Дортмунд, његова нова дестинација требало да буде - Хамбург!

Бундеслигаш је направио крупне кораке у намери да обезбеди ангажман снажног шпица и тренутно је први фаворит за његов потпис, испред Лила и неименованог кинеског клуба, за који се говорило да нуди чак 4.000.000 евра. У овом тренутку нема прецизних информација колико је клуб са севера Немачке спреман да плати, али је новост да Партизан хоће да га прода. Трагом информације да би Шкулетић могао да увећа колонију играча са ових простора у Хамбургу и придружи се Слободану Рајковићу и Гојку Качару контактирали смо Радојицу Божовћа, а менаџер рекордера по броју голова за црно-беле у јесењој сезони (21) понудио је неколико занимљивих одговора који бацају ново светло не само на овај трансфер, него и на односе у клубу из Хумске 1.

„Хамбург... Званично нема ништа, а ја не волим да радим по принципу „рекла-казала“ све док не добијем званичан папир, конкретну понуду... Оно што је позитивно је одлука људи у Партизану да хоће да продају Петра. То је значајан искорак на пословном плану и видећемо има ли простора да до краја прелазног рока урадимо оно што смо могли већ на почетку“, прича Божовић.

Како је дошло до преокрета, кад је пре само неколико седмица била актуелна прича да се Петар Шкулетић сачува по сваку цену и да наме шансе да напусти клуб без обзира на висину понуде?
„То је зато што су такву причу лансирали људи из спортског сектора. Тачније, Љубиша Тумбаковић који о свему што се тиче тима одлучује, али има у Партизану и других људи на руководећим позицијама, разумнијих од потпредседника и чија реч, такође, има тежину. Они су коректни, схватају потребе клуба и фудбалера и одлучили су да се уђе у реализацију трансфера. Наравно, у зависности од понуде“.

Жалите ли и даље што то није Лил и могу ли уопште Партизан и Петар да од Хамбурга добију услове приближне или једнаке онима које су нудили Французи?
„То не знам, али знам да је пропуштена шанса да се направи добар посао. Чини ми се да је Тумба морао да буде мало стрпљивији, да сачека, можда би Лил „појачао“ понуду. Да је било више тактичности, можда и памети у сектору коју Љубиша води свима би било боље. Овако имам утисак да Тумбаковић упропаштава и играча и Партизан. Морам да признам да ме чуди како то Партизан чува Шкулетића кад стигне једна понуда, а онда хоће да га прода ако стигне већа. Нема логике, зар не?“.

Верујете ли у позитиван епилог?
„Како да не. Рекао бих да има и довољно времена, још шест дана, ионако се највећи трансфери склапају пред крај прелазног рока. Један позив може све да промени, никад се не зна“.

Помињало се да бисте у случају трансфера Петра Шкулетића у иностранство помогли Партизану тако што бисте довели његовог имењака Орландића из Зете. Да ли је та опција у даље актуелна?
„Не знам ја... То зна Тумбаковић, он има око да процени играча, његова је последња.“

Стварно тако мислите, јер нам делујете иронично?
„Озбиљан сам. Тумбаковић је најбољи, најпаметнији, најлепши... Он је Дон Жуан Партизана“, закључио је уз осмех Рајо Божовић.

Коментари / 0

Оставите коментар