АО: Раонић избацио Лопеса и чека Новака!

Осми тенисер света, Милош Раонић, савладао је у осмини финала Аустралијан опена 12. носиоца турнира, Фелисијана Лопеса у пет сетова (4:6, 6:4, 3:6, 7:6(7), 3:6) и пласирао се у наредну рунду где ће играти са победником меча Новак Ђоковић - Жил Милер.

Тенис 26.01.2015 | 14:00
АО: Раонић избацио Лопеса и чека Новака!

Фелисијано Лопес, којег је мајка Ендија Марија 2011. године на Вимблдону назвала "Делициано" (од енглеске речи делициоус, што значи укусан), држао је корак са Канађанином све до момента када је на свој сервис при резултату 4:5 за противника дозволио брејк, а уједно и први сет.

У другом је била малтене пресликана ситуација на терену, само у корист Лопеса, но он је потом изгубио трећи, али не због лоше одигране завршнице, већ је Раонић освајањем три уводна гема направио важан корак ка успеху.

Могао је до тог успеха да дође у четвртој деоници, да је искористио једну од две меч лопте у тај-брејку, но то што је Лопес успео да се спасе, те преокретом избори пети сет, није било довољно за коначан успех.

Меч је одлучен у завршници последње деонице, и то када је Канађанин црногорског порекла направио брејк за 5:3, а потом успешно сервирао за тријумф.

Коментари / 0

Оставите коментар