АО: Венус до 1/4-финала преко Радвањске!

Америчка тенисерка Венус Вилијамс победила је у драматичном мечу Агњешку Радвањску 2:1 (6:3, 2:6, 6:1 ) и пласирала се у 1/4 финале Аустралијан Опена.

Тенис 26.01.2015 | 13:20
АО: Венус до 1/4-финала преко Радвањске!

Старија од сестара Вилијамс се овом победом пласирала у осам најбољих на турниру и заказала сусрет са 35. тенисерком света Медисон Киз.

Венус је у првом сету узела два брејка у драматичним и дугим гемовима, али се Пољакиња вратила у другом сету. Радвањска трећи сет започела брејком, али после тога није узела ниједан гем до краја меча.

Осамнаеста тенисерка света је играла много агресивније што је довело до великог броја неизнуђених грешака, али је то на крају уродило плодом. Иако је Венус имала чак 36 неизнуђених грешака, много већи број винера и поена на мрежи пресудио је меч у њену корист.

На самом почетку су обе тенисерке биле сигурно на свој сервис, а први брејк смо видели после дуге борбе у седмом гему. Тада је виђено 29 поена, а америчка тенисерка је успела да одузме сервис Радвањској тек после шест брејк лопти.

У последњем гему првог сета смо такође видели велику борбу, али Венус је успела да сломи шесту тенисерку света и узме први сет резултатом 6:3.

Пољакиња се потом вратила у меч, на самом почетку је намучила противницу, а следећа два гема у којима је Венус сервирала добила је прилично лако.

Радвањска је узела први сервис гем противници у одлучујућем сету и када се чинило да може да дође до победе њена игра се потпуно распала. До краја меча Венус је доминирала и убедљиво добила последњи сет.

У 1/4 финалу старија сестра Вилијамс састаће се са сународњакињом Медисон Киз која је у четвртом колу била боља од још једне Американке Медисон Бренгле.

Коментари / 0

Оставите коментар