АО: Милер чека Новака око 11!

Први тенисер света Новак Ђоковић око 11 сати игра са Жилом Милером из Луксембурга у осмини финала Аустралијан опена.

Тенис 26.01.2015 | 10:00
АО: Милер чека Новака око 11!

Тај дуел игра се на Род Лејвер Арени после меча Агњешке Радвањске и Венус Вилијамс.

Луксембуржанин је у одличној форми – играо је полуфинале у Сиднеју, а у Мелбурну је савладао Баутиста-Агута и Изнера.

Новак је у досадашњем току турнира без изгубљеног сета савладао Беденеа, Кузњецова и Вердаска.

“Он је на туру много година, био је најбољи јуниор света. Има сјајан сервис, леворук је. Мислим да ће ми меч са Вердаском помоћи, има сличну игру осим сервис-волеј приласка на мрежу. Има леп слајс сервис, то му је фаворит. Мучио се са повредама последњих година, али у последњих шест месеци игра најбољи тенис у каријери. Завршница у Сиднеју, па сада четврто коло у Мелбурну уз победе над неким одличним играчима – победити Изнера у три сета никада није лако. Он је то успео и зато заслужује поштовање. Морам да будем веома опрезан и да добро ритернирам, то ће бити један од кључева“, рекао је Ђоковић.

Џејми Делгадо, тренер Жила Милера, верује да Луксембуржанин може да намучи, па чак и победи Новака Ђоковића.

“Сјајно је што ће Милер имати прилику да игра против најбољег играча света у вечерњем термину на Грен слему. Управо је за то Жил и тренирао толико напорно. Пре 12 месеци почео је на мањим турнирима, морао је да иде на нека места на која није желео да иде, тако да је све што му се сада дешава невероватно. Али, ја тражим од њега да изађе на терен и притисне Ђоковића, а ако одигра добро и да га победи“, каже Делгадо.

Биће то први међусобни дуел Ђоковића и Милера, а победник ће у четвртфиналу играти са бољим из окршаја Милош Раонић – Фелисијано Лопес.

Коментари / 0

Оставите коментар