Људи који су преживјели логоре смрти

Са приближавањем 70 година од ослобођења Аушвица, фотографи Ројтерса саставили су портрете људи који су преживели немиле догађаје током холокауста. Поглдетајте фотографије које ћеш вам испричати њихову причу.

Свијет 26.01.2015 | 08:29
Људи који су преживјели логоре смрти

Ева Фахиди (90), преживела је логор смрти. У рукама држи слику своје породице која је убијена у логору током Другог светског рата. Фотографија је сликана у Будимпешти 12. јануара 2015. године. Ева је имала 18 година у 1944. године када је њена породица била у Аушвицу.

Јерзи Улатовски (83) одведен је у Аушвиц када је имао 13 година. У јануару 1945. са породицом је успео да побегне из логора.

Јадвига Богуцка (89) послата је у логор са мајком. Послате су у логор током Варшавског устанка у августу 1944. године. На фотографији држи слику себе из младости.

Јацек Надолни (77) држи фотографију своје породице. Још као дечак послат је са њима у логор.

Мариа Стоинска (82) показала је породичну фотографију насталу пре рата. Она је као дванаестогодишњакиња са сестром била заточена у логору.

Халина Брзозовка (82), одведена је из свог дома са својом шетогодишњом сестром. Изгубиле су породицу и детињство у овом страшном рату.

Ласзло Бернат (87), држи слику породице која му је убијена у логору. Он је испричао да док је био у логору није знао за постојање гасних комора.

Данута Богданик – Богуцка (80), имала је 10 година када је послата у Аушвиц, где је била део експеримента које је спроводило Џозеф Менгеле.

Мариан Мајеровиц (88), чији су млађи брат и мајка убијени у гасној комори, послат је у Аушвиц са 17 година.

Лајош Ердељи (87), на фотографији држи цртеж који нацртао у логору, где је послат у мају 1944. Када је ослобођен имао је једва 30 килограма, али је покушао да дође до куће. Ипак није успео већ је завршио у болници на лечење.

Јанош Форгац (87), био је у групи која је у логор пребачена вагоном за стоку са затвореним прозорима и бодљикавом жицом.

Ержбет Бродт (89), држи слику њене породице, која је убијена у логору када је она имала 17 година. Сећа се путовања до логора, болести и ужасне смрти које је видела тамо.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

сасарс

26.01.2015 08:42

И ми који нисмо симпатизери режима лсктсшког тиранина, налазимо се у својеврсном логору смрти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

26.01.2015 11:26

Сложио бих се са сасарс. Над нама свима у БиХ, врши се својеврстан геноцид, лагано и досљедно. Тако да нико не може одговарати. А све основе за живот су нам уништене. Овисници смо о тудјој помоћи. Полако али сигурно, нестајемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

26.01.2015 18:39

Био сам и ја са својим народом у логору гдје су људи били тучени И убијани и одведени у непознатом правцу што им се И данас траг не зна а све су били цивили није нитко отпора давао нити је било једног војника...

ОДГОВОРИТЕ