НБА: За ''ол-стар'' да бирају тренери, а не навијачи!

Власник Даласа, Марк Кјубан, каже да је систем по ком навијачи бирају учесника "Ол стара" превазиђен и досадан.

Кошарка 26.01.2015 | 08:00
НБА: За ''ол-стар'' да бирају тренери, а не навијачи!

Власник Далас Маверикса Марк Кјубан рекао је да би НБА требало да одустане од тога да навијачи бирају кошаркаше за наступ на "Ол стар" мечу.

Кјубан је као главни разлог за свој став навео да је Стефен Кари био играч са највише гласова и то са само милион и по, шта је оценио "срамним".

Он је додао да би тимови требало да буду проширени на 14 играча уместо садашњих 12, а да би тимове требало да бирају тренери и генерални менаџери.

"Укупни број Каријевих гласова је доказ да је систем покварен, апсолутно и недвосмислено покварен. А навијачи могу да гласају више од једном, је л' да? Срамно је што не можемо да наведемо људе да гласају довољно. Нико није пробао ни да злоуоптреби систем. Толико им је досадно", рекао је Кјубан.

У "Ол стар" утакмици америчке бејзбол лиге, играч Торонта Хосе Баутиста био је први са 5,9 милиона гласова.

Кјубан је казао да не зна како се последњих година промовисало гласање за НБА "Ол стар" утакмицу, и казао је да више воли када много људи гласа, јер тако навијачи исказују своје мишљење.

"Али, број гласача није довољан да скрене пажњу било коме. Овај број у суштини значи да је гласало 0,01 одсто љубитеља НБА", рекао је Кјубан.

Кари је имао 42.000 гласова више од Леброна Џејмса. "Ол стар" утакмица игра се 15. фебруара у Њујорку.

Коментари / 0

Оставите коментар