Е, то је ФА куп: Понижен Челси, испао Сити...!

ФА куп је показао све своје непредвидиве чари у четвртом колу, у ком су заустављене три екипе из врха Премијер лиге - и Челси и Манчестер сити и Саутемптон, и то су сва три тима разочарала пред својим навијачима, као и Тотенхем, док ће Ливерпул на поправни против Болтона.

Фудбал 25.01.2015 | 18:50
Е, то је ФА куп: Понижен Челси, испао Сити...!

Многи су се смејали Манчестер јунајтеду у петак зато што ће ићи на поправни са Кембриџом, јер су "студенти" одолели на свом терену и изборили се за пут на Олд Трафорд. Исти ти који су се смејали, сада тугују, јер су њихове екипе елиминисане из борбе за трофеј најмасовнијег такмичења на Острву.

Менаџер Челсија Жозе Мурињо одмарао је главне адуте, међу којима су и Бранислав Ивановић и Немања Матић који нису били ни на клупи, и "плавци" су водили са 2:0, али су дозволили Бредфорду да направи чудесан преокрет и да се радује на Стамфорд бриџу.

Кејхил и Рамиреш били су задужени за поготке, да би Стид до краја полувремена преполовио заостатак, а у наставку је уследило право мало чудо у режији трећелигаша.

Иако је Мурињо увео Фабрегаса и Вилијана, то није помогло, јер су Мораиш у 75. и Хаилдеј у 82. минуту матирали Чеха за велики преокрет, да би изненађујући тријумф Бредфорда потврдио Јетс у судијској надокнади за шокантну елиминацију лидера Премијер лиге.

То је први пут да су "плавци" примили четири гола од екипе из треће енглеске лиге још од 1958. године када су поражени од Дарлингтона са 4:1.

Ни Сити није много боље прошао, није успео да постигне ниједан гол, а Мидлсборо је у плавом делу Манчестера нашао карту за осмину финала.

Александар Коларов је одиграо цео меч, Мануел Пелегрини није много мешао карте, на терену су били Компани, Забалета, Навас, Силва, Јоветић, Агуеро, а екипа из Чемпионшипа је могла и убедљивије да тријумфује.

"Грађани" су имали чак 13 удараца ка голу у првом полувремену и како нису пронашли пут до мреже ривала, то су гости казнили на почетку другог дела. Фернандо је лошим додавањем створио проблеме голману Кабаљеру који се сударио Адомахом, Фернандо је затим уклизавањем покушао да се искупи и спречи погодак, али је Бамфорд био на правом месту да се клизећим стартом упише у стрелце.

Сити до краја није успео да се избори ни за поправни, пошто је у судијској надокнади Кике оверио пласман Мидлсбороа међу 16 најбољих.

Ужасан дан за водећи трио Премијер лиге комплетирао је Саутемптон, који је елиминисан захваљујући једном некадашњем и једном садашњем нападачу Арсенала, који сада носе дрес Кристал Паласа - 2:3.

Свих пет голова пало је у првом полувремену, "свеци" су два пута водили, захваљујући погоцима Пелеа у деветом и аутоголу Дана из 16. минута, али је најпре једном изједначио Мауран Шамак, други пут Јаја Саного који је на позајмици у Паласу из Арсенала, да би Шамак другим голом одвео тим из Лондона у осмину финала.

Душан Тадић је одиграо цео меч и није успео да спречи неуспех своје екипе, а Кристал Палас је непоражен на последњих шест утакмица откако је смењен Нил Ворнок дан након Боксинг деја, а последњи пут је такав низ имао у априлу и мају 2013. године.

Тотенхем је до 83. минута имао победу у џепу на свом Вајт Харт Лејну, пошто је водио голом Таунзенда из пенала, али је онда Уљоа поравнао, да би Шлуп у другом минуту судијске надокнаде одвео Лестер у осмину финала и заокружио слом премијерлигашких фаворита.

Ливерпул је прошао као Манчестер јунајтед, одиграо је 0:0 против Болтона и мораће на поправни само за разлику од "црвених ђавола" који ће играти код куће, пулени Брендана Роџерса иду на гостовање.

Није им помогло ни што су имали 24 шутева ка голу ривала, од чега је девет зауставио голман Адам Богдан. Наш репрезентативац Лазар Марковић одиграо је цело друго полувреме по левој страни у већ устаљеној формацији 3-4-3.

Редсима је ово био први пут да одиграју меч без голова на Енфилду у ФА купу још од фебруара 1991. године када је 0:0 завршен дуел са Евертоном.

Резултати шеснаестине финала ФА купа:
Петак:
Кембриџ јунајтед - Манчестер јунајтед 0:0
Субота:
Блекбурн - Свонси 3:1 (1:1)
(Тејлор 23, Гестеде 78, Конвеј 90 - Сигурдсон 21)
Бирмингем - ВБА 1:2 (1:2)
(Граундс 45+1 - Аничебе 25,35)
Кардиф - Рединг 1:2 (1:0)
(Џонс 25 - Норвуд 64, Робсон-Кану 88)
Челси - Бредфорд 2:4 (2:1)
(Кејхил 21, Рамиреш 38 - Стид 41, Филипе Мораиш 75, Халидеј 82, Јетс 90+4)
Дерби - Честерфилд 2:0 (1:0)
(Бент 20, Хјуз 82)
Манчестер сити - Мидлсборо 0:2 (0:0)
(Бамфорд 53, Кике 90+3)
Престон - Шефилд јунајтед 1:1 (1:0)*
(Галагер 19 - Ди Ђироламо 68)
Саутемптон - Кристал Палас 2:3 (2:3)
(Пеле 9, Дан 16 а.г. - Шамак 11,39, Саного 21)
Сандерленд - Фулам 0:0*
Тотенхем - Лестер 1:2 (1:0)
(Таунзенд 19пен - Уљоа 83, Шлуп 90+2)
Ливерпул - Болтон 0:0*
Понедељак:
21.00 Рочдејл - Стоук
*утакмице које су завршене нерешено, одиграће се поново

Коментари / 0

Оставите коментар