Лазовић: Срамота да из новина сазнам да нисам капитен!

Дугогодишњи фудбалер црвено-белих разочаран што му није речено да на пролеће неће бити капитен.

Фудбал 24.01.2015 | 15:40
Лазовић: Срамота да из новина сазнам да нисам капитен!

Очекивало се да Дарко Лазовић ове зиме напусти Црвену звезду, али ће 24-годишњи Чачанин по свему судећи остати на "Маракани" до лета, када ће као слободан играч моћи да без обештећења пређе у неки други клуб.

Највероватније у Ђенову, са којом је већ успоставио контакт.

"Био сам у Италији и разговарао са људима из Ђенове, уз дозволу Звезде, али још нисам потписао. Надам се да ће се то решити, мада не бих причао много док не буде све званично. И летос се причало о Стандарду, а на крају ништа од тога", рекао је Лазовић у разговору са новинарима на припремама у Копру.

У финишу првог дела сезоне око његове руке нашла се капитенска трака, коју је наследио од Николе Мијаиловића а, испоставило се, предао Александру Луковићу.

"Мало ме је погодило што сам за губитак траке сазнао из медија. Овде сам дуго година и мислим да сам заслужио да ми се другачије каже, али такав је став клуба и тренера и ја поштујем то, немам ништа против тога што је неко други капитен", помало разочараним гласом каже Лазовић, али и наглашава да то неће пореметити односе у тиму:

"Имам одличан однос са Луковићем, он је велики играч, велики човек и сигуран сам да ће много помоћи младима да буду још бољи. Немам ништа против њега, нити икога другог, само кажем да ми је криво што ми то није речено, него сам прочитао".

Јасно је да је Лазовић очекивао приснији однос после шест година проведених у клубу, а разочарању вероватно доприносе и неке друге ствари, првенствено велика дуговања према њему.

"Предстоји ми да причам са људима из клуба, па да нађемо решење шта и како. Дуг није уопште мали, али свестан сам тешке ситуације у клубу и у земљи и зато нисам хтео да подносим тужбу, иако сам могао. Мислим да је поштеније да одем као слободан играч, него да будем ту са великим дугом", сматра десно крило црвено-белих.

Поједини играчи Звезде су опраштали клубу део дуга да би добили "чисте папире". С обзиром да Лазовићу уговор истиче за шест месеци, каже да није размишљао о томе.

"Нисам размишљао о опраштању дуга... Не знам, тек ћемо да причамо", остао је недоречен, али се стиче утисак да није расположен за такву опцију.

Током разговора, млади Чачанин је подсетио и на ситуацију када је изашао у сурет црвено-белима, тачније тадашњем председнику Владану Лукићу и тренеру Роберту Просинечком.

"Када је клуб одбио понуду Салцбурга нисам то поднео трагично и правио проблем, продужио сам уговор надајући се да ће у будућности Звезда моћи добро да заради на мом обештећењу, али онда се десила повреда колена, због које сам вероватно додатно продужио боравак у Звезди".
После свега што му се догађало (у почетку није играо, када је почео добро да игра није му дозвољено да оде, повредио се, освојио, како сам каже, " за сада само једну титулу"...), Дарко Лазовић сматра да ће, када дође време растанка са Црвеном звездом, отићи као психички јак играч, што ће му сигурно помоћи у наставку каријере.

"Дошао сам као дете, а одлазим са дететом", нашалио се.

Коментари / 0

Оставите коментар