Нова донација стигла у Семберију

Тридесетак чланова Удружења пољопривредника села Семберије добило је данас у Мјесној заједници Јања у Бијељини помоћ у виду сточне хране. Средства за ову донацију обезбиједила је организација УСАИД.

Република Српска 23.01.2015 | 21:35
Нова донација стигла у Семберију

За семберске пољопривреднике година која је пред нама неће бити ни мало лака, сточни фонд су до сада, кажу смањили за 30 одсто. Ових 80 тона колико је у Јањи подијељењо, пољопривредницима много значи.

Захвални су УСАИД-у који је финансирао пројекат и Градској управи која је посредовала између донатора и Удружења.

Предсједник Удружења пољопривредника села Семберије Саво Бакајлић казао је да је сточни фонд семберских пољопривредника од мајских поплава десеткован.

„За око 30 одсто сточни фонд је умањен због недостатка сточне хране“, каже предсједник Удружења пољопривредника села Семберије Саво Бакајлић и додаје да они могу да произведу и месо и млијеко али немају средства да прехране стоку.

Градска управа обезбједила је донацију УСАИД-а, а градоначелник Мићо Мићић присуствовао је подјели помоћи коју су очекивали и пољопривредници који нису на списку Удружења пољопривредника села Семберије.

„Ми смо покушали да не улазимо у подјелу, да ми не правимо спискове, јер мислимо да боље они знају ко има стоку а ко не“, каже градоначелник и додаје да се примједбе не односе на рад градске управе јер они нису ни бирали удружења ни правили спискове пољопривредника који ће добити помоћ.

Ријеч је о осмој донацији УСАИД-а семберским пољопривредницима и за ових 80 тона организација је дала 45 хиљада марака.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар