Србија ће остати војно неутрална

Србија ће наставити да спроводи политику војне неутралности и сарађиваће са свим партнерима на истоку и западу, изјавио је Братислав Гашић.

Србија 23.01.2015 | 16:48
Србија ће остати војно неутрална

Он се састао са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином.

Током разговора, како се наводи у саопштењу Министарства одбране, истакнут је принципијелан став Србије о поштовању територијалног интегритета свих чланица Уједињених нација, као и убеђење да дијалог заинтересованих страна представља најбоље решење за превазилажење свих спорова и проблема.

Саговорници су сагласни да је председавање Србије ОЕБС-ом признање нашој земљи, али да је актуелни тренутак веома тежак имајући у виду ситуацију у Украјини, као и друге безбедносне изазове.

Гашић је нагласио да ће посебан акценат током председавања ОЕБС-ом бити на решавању актуелних кризних ситуација на начин који ће дати подстрек дијалогу и мировном процесу, као и против свих облика тероризма.

Он је захвалио на принципијелној политици Руске Федерације и подршци коју пружа очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и на хуманитарним донацијама.

Саговорници су се сагласили да је војна сарадња две земље у 2014. години била веома успешна, нагласивши да се током 2015. године очекује наставак сарадње у свим областима од значаја и у обостраном интересу.

На састанку је истакнуто да је у протеклом периоду остварен континуитет посета високог нивоа, као и да су реализоване заједничке активности допринеле унапређењу оперативних и функционалних способности две војске.

Наглашен је значај војнообразовне и војномедицинске сарадње, који представљају важне сегменте у сарадњи две земље у области одбране.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СВИНГА

23.01.2015 15:52

ТИТОВИМ СТАЗАМА РЕВОЛУЦИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако

23.01.2015 18:01

Србија постала сведска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

феникс

23.01.2015 23:56

Како неће када нема војске, шиптари могу уздигнутих руку ући у Београд !? Срамно

ОДГОВОРИТЕ