Велики Фалкао спасао живот тинејџеру!

Фудбалер Манчестер јунајтеда Радамел Фалкао спасао је живот једном 17-годишњем Колумбијцу коме је требала хитна трансплатација срца, потврдила је породица младића.

Фудбал 24.01.2015 | 13:20
Велики Фалкао спасао живот тинејџеру!

Џон Андре Ујабан је готово цео свој живот имао срчане проблеме, а у последње време се ситуација закомпликовала толико да му је била неопходна трансплатација.

Младић се две године налазио на листи чекања за потребни орган, али нико се породици Ујабан није јављао са добрим вестима иако је момку било све горе и горе. На крају је примљен у болницу у Букараманги специјализовану за кардиоваскуларне болести, али и даље није било наговештаја да би могао да добије неопходну операцију.

Вест о Џону Андреу некако је стигла до Фалкаа, који је одмах преко свог „Фејсбук” налога (који има преко 12 милиона пратилаца) апеловао да се помогне 17-годишњаку. Наравно, то се није завршило на томе, већ је својим директним контактима помогао младићу, преносе колумбијски медији.

После само недељу дана од тог догађаја, Џон Андре је оперисан, а срце је добио од једног другог дечака који је погинуо у саобраћајној несрећи у Меделину.

Сара Фернандез, мајка Џона Андреа, нема дилему ко је најзаслужнији што је њен син добио шансу за дуг и нормалан живот.

„Веома сам захвална Богу и Радамелу Фалкау. Причала сам са Радамелом Гарсијом (Фалкаовим оцем), али нисам ступила у контакт са фудбалером јер је заузет због обавеза у клубу. Сматрам да нам је Фалкао помогао јер он слуша све и хоће да помогне, веома је скроман и верује у Бога. Не знам како је тачно успео да нам помогне, али најважније је да је живот мог сина спашен”, рекла је Фернандез за локалне медије.

Она је додала да је пред њеним сином још једна, мања интервенција, и ако све прође како треба, убрзо ће дечак напустити болницу.

Коментари / 0

Оставите коментар