Савчић: Борцима је доста демагогије!

"Упозоравамо власт да проблеми борачких организација у Републици Српској нису само проблеми тих организација већ и проблеми државе, која мора почети дјеловати и рјешавати нагомилане проблеме", истакао је предсједник Борачке организације Републике Српске генерал Миломир Савчић на сједници борачких организација Сарајевско-романијске регије, која је одржана у Сокоцу.

Република Српска 22.01.2015 | 19:26
Савчић: Борцима је доста демагогије!

Савчић додаје да велики број судских пресуда Србима осумњиченим за ратне злочине, које ће неминовно услиједити уколико овакво стање остане, може оставити штетне посљедице по будућност Републике Српске.

"Овај проблем полако долази у први план, а изражен је и проблем незапослености демобилисаних бораца. Бојим се да нам се гомилају проблеми, ниједан се не рјешава правовремено, а онда ћемо тешко наћи начина да их рјешимо", сматра Савчић.

Борци поручују да су свјесни тешке економске ситуације у Републици Српској, али да их више боли однос власти према њима.

"Предност у запошљавању имају политички и новчано подобни, као и пријатељски и родбински односи, а оно што би требало бити регулисано, нажалост, данас не постоји. Несхватљиво је данас да у јавним предузећима не постоје конкурси, већ је то "ексклузивно" право генералног директора да запошљава раднике и прима нову радну снагу", изјавио је предсједник Борачке организације Сарајевско-романијске регије Жељко Лалић, коментаришући проблем незапослености борачке популације.

Актуелна политика у Српској, да би разбила јединство борачких организација, подржала је и формирање бројних организација које нису репрезентативни представници бораца, а њиховом појавом само је створен додатни хаос, један је од закључака састанка Борачких организација Сарајевско-романијске регије са предсједником БОРС-а генералом Миломиром Савчићем.

(БН ТВ)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

србац

22.01.2015 15:21

Да ли ви из Борацке имате уопсте одјељење које се бави проблемом оптузених за ратне злоцине. Постоји дуги низ година фондација ПОМОЦ коју ју старом Цургузовом водио Цедо Сиповац. Само да не буде као и прије да га никад нема у канцеларији. Не вјерујем да су из БОРС-а икад иком прузили неку помоц него само куају како нико се не брине за борце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рр

22.01.2015 15:22

Па мој Савцицу како це бити у закону,Кад су дезертери и профитери правили законе

ОДГОВОРИТЕ
Name

СУТИ

22.01.2015 16:15

ДОСАД СИ СУТИО И ПОДРЗАВО ТАКАВ РЕЗИМ. НИКАД НИ РЈЕЦ У КОРИСТ ОПОЗИЦИЈЕ НИ БОРАЦА. ВАЉАЈУ ТИ ПРОФИТЕРИ И ДЕЗЕРТЕРИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

22.01.2015 16:33

Савцицу како си крено, мислим да цес бити ти јос један демагог. Вријеме које проводис на функције коју обављас теце а ти ниста конкретно ниси урадио а камоли изговорио. Размисли јер ми борци тонемо и све смо близи дну а ти ко Пантелија јалово прицас и радис за сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зна ли

22.01.2015 17:01

ко каква је сврха дуплираног ратног радног стажа , кад се ни у шта не рачуна . са 40г стажа не могу у пензију , немам година , а имао сам да идем ратовати . На исти се не врши никакав обрачун . Мој Савчићу док смо ми ратовали , дезертери су се богатили и сад нам раде шта хоће . Само и од тебе зависи докле ће .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

22.01.2015 17:01

Нама је доста супљих прица ми хоцемо дјела!У рат сам отисао са непуних 18 а данас имам 40 и све укупно 10 година стаза.Де ми реци преседнице колико година требам намирити да би добио посао и са колико цу отици у пензију?Предлазем да све борце стрељате те им олаксате муке.Одавно ми преседнице завидимо насим мртвим саборцима.....Срам да вас буде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.01.2015 17:30

Ма шта ћеш ти амандмански ријешити када не можеш ни борачки додатак.Овај неће бити довољан за врећу брашна. Баш ме занима на којој ћеш страни бити када почну протести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

22.01.2015 17:49

Миломир Савциц се ухватио демагогије... До сада је подрзавао дезертерски резим СНСД-а. Он је марионета Миленка Карисика и Милана Јоловица Легенде и ради за Додика. Не представља он борце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

22.01.2015 18:06

У БГ-у се вецином окупио крем де ла СЉАМ ратних профитера који су искористили ратне командне функције у ВРС и у МУП-у. Цаст цасним изузецима сто се и данас од Хага крију, а ови сто их гледамо су све сами СВЈЕДОЦИ САРАДНИЦИ. Сви су слободни и богати док обицни борци и постени команданти цаме у затворима или пребирају контејнере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рз

22.01.2015 18:43

само супља прица исти си и ти ко и цургуз

ОДГОВОРИТЕ
Name

кукулеле

22.01.2015 18:49

Мој Савчићу јадна ти је борачка кад у њој сједе крадљивци возила и преваранти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Првоборац

22.01.2015 18:49

Господине Савчићу вријеме је да се са ријечи пређе на дјела.Прво се треба изборити да се године учешћа у рату борцима признају у ефективни пензијски стаж, односно стаж осигурања, јер овако испада да су те године, бар што се тиче пензионисања бораца, отишле у вјетар.Зар није гријех према борачкој популацији да за године проведене у рову немају ни дана стажа осигурања за пензију, док они који су хладили м.да по кацеларијама за то вријеме имају уплаћен пензијски стаж.Тзв. дуплираниратни стаж нама борцима не вриједи ни пишљива боба јер се не рачуна у стаж осигурања. Када то ријешите, а то треба што прије, онда се може рећи да сте нешто конкретно урадили за борце. Свакако морате се изборити и за приоритет у запошљавању бораца, већи бораћки додатак и друга питања која муче борце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

22.01.2015 19:30

Ово за конкурсе је тачно. У јавна предузећа се радници примају без конкурса. Директор доведе кога он хоће. Нема везе да ли треба фирми или не треба. Обично и доведу оног који не треба а за оне који требају нема мјеста. А директора постави министар. Свог човјека наравно. Да ли он зна и може нема никакве везе. Обично не зна и не може. Медјутим драги наши напаћени српски борци, бирали сте ову овакву доказану власт, шта сад хоћете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац 7. категорије

22.01.2015 20:02

Да ли је реатроактивно испитано финансијско пословање организације, подвучена црта, предузете мјере??? Посебно БОРС инвест фонда!!! Свашта ту има, лоповлука, пљачке и отимачене до крова. ПС: ово '7. кат.' је зато што је неки паметњаковић спалио евиденције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

22.01.2015 20:30

Е мој Савчићу о чему ти причаш,када први човјек Борачке организације Источна Илиџа Горан Шеховац запосли своју жену у Министартсво економских односа БиХ НАРАВНО БЕЗ КОНКУРСА.Почисти тај шљам око тебе да би нешто урадио и коначно борци који су се борили за ову државу могу бар своју дјецу запослити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

22.01.2015 20:48

Овако је исто причао Пантелија ЧурГУЗ, и кад му је истекао мандат, прикључио се свом налогодавцу Баји у СНСД.И тебе је на ту функцију поставио Милокрад Лакташенко и за очекивати је да и ти на крају завршиш у СНСД, као награда за савјесно одрађен посао, који ти је зацртао твој ШЕФ Додик.Наравно ко јб БОРЦЕ што су ратовали, требали су бити добровољци 1995 и добили би све привилегије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.01.2015 21:13

Да доста нам је демагогије али и твоје наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

22.01.2015 22:07

Заборави питати јел овај вец има црвену партиску књизицу или це је добити послије обављеног посла као Цургуз?Само ти отези да од глади цркне барем јос 10 000 бораца за твог мандата и посланицко мјесто це бити осигурано од ЛАКТАСЕНКА.Немој звакати Цургузове огризине или несто уради или зацепи лабрњу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

22.01.2015 22:10

Неможе човјек за мјесец дана ријешити проблеме кои се вуку годинама требаће пуно рада и труда да се побољша статус бораца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

23.01.2015 06:25

@Горан ВРС Не само да има црвену,него има и хаску и сарајевску,а прије свих њих имао је удбаску радну књизицу.Као и његов ментор тј сеф организације "Цаст Отадзбине"(о каквој цасти се ради довољно говори да с братом родјеним не говори).Тај цовјек је само ДОВЕДЕН ту да одради посао,ниста мање ниста висе.Ми борци нецемо имати користи од њега.Толико

ОДГОВОРИТЕ