Видео, НБА: Џенингс (Детроит) поставио рекорд лиге!

Плејмејкер Детроита Брендон Џенингс је у победи свог тима над Орландом поставио рекорд НБА лиге за ову сезону са 21 асистенцијом.

Кошарка 22.01.2015 | 20:20
Видео, НБА: Џенингс (Детроит) поставио рекорд лиге!

Пистонси су у одличној форми откад су отпустили Џоша Смита, а Џенингс је после рекорда каријере изјавио да је ово просто било његово вече.

"Проналазио сам саиграче, они су шутирали из изгледних позиција и погађали. Ово је била једна од оних вечери у којима кажете себи да можете да дођете до 20 асистенција", рекао је Џенингс.

Џенингс је овим скором престигао Ражона Ронда који је у дресу Бостона на почетку сезоне имао 19 асистенција. Некадашњи плеј Милвокија и Роме је имао и сјајно поентерско вече, пошто је постигао 24 поена, а његов тим је победио 128:118.

Тренер Детроита Стен Ван Ганди похвалио је свог плејмејкера због комплетног учинка.

„Брендон је био феноменалан данас. Не само да је проналазио саиграче, већ је и погађао шутеве које је узимао“, рекао је Ван Ганди.

Плејмејкер тима из Мотор ситија је тек трећи играч у историји тима који је имао учинак од 20 поена и 20 асистенција, то је пре њега пошло за руком само легендарном Ајзеи Томасу и Кевину Портеру.

Ово је рекорд каријере Брендона Џенингса у НБА, претходни најбољи учинак имао је у марту 2013. када је у дресу Милвокија забележио 19 прецизних додавања.

Он није био једини који је имао сјајан меч, његов саиграч Грег Монро је такође уписао дабл-дабл пошто је уз 24 поена имао и 10 скокова.

Детроит у последњих 10 утакмица има седам победа, и после јако лошег старта сезоне има шансе да се до краја регуларног дела бори за место у плеј офу. На осмом месту у Источној конференцији тренутно се налази Бруклин који има скор 18-24, насупрот Пистонсима који уз 17 победа имају 26 пораза.

Коментари / 0

Оставите коментар