Јавно предузеће пса назвало "Кокаинка"

Новосадско Јавно комунално предузеће Зоохигијена, на интервенцију удружења за заштиту животиња, променило је име напуштеног пса којег су прво били назвали "Кокаинка", у "Нађа".

Србија 22.01.2015 | 11:08
Јавно предузеће пса назвало "Кокаинка"

Удружење за заштиту животиња упутило је јавни допис Зоохигијени и градоначелнику Новог Сада, са упозорењем да се на сајту тог ЈКП, у одељку "Галерија", на којем се нуде напуштени пси на усвајање "уклони непримерени садржај".

Зоохигијена је на огласу за "Кокаинку" написала: "Кокаинка је мешанац доге аргентине, стара 1,5 годину. Изузетно је енергична, вуче на повоцу, весела, блесава, разиграна и дружељубива с људима. Идеална је за велико двориште по ком ће моћи да трчи, да се игра и троши енергију са власником који ће јој посветити пажњу".

"Захтевамо да псу кога сте назвали Кокаинка одмах промените име и да утврдите одговорност свих запослених који су псу дали име и огласили га под тим именом на званичном сајту предузећа", навео је Линк плус у допису.

Зоохигијена је променила име тог пса и дала му име Нађа, а опис и четири фотографије су остали исти.

Линк плус је саопштио да је њихов захтев усвојен, име пса је промењено у "Нађа", али је у адреси странице и даље било остало старо име, тако да је било неопходно да се, на нову интервенцију Линк плуса, страница обрише и да се оглас за "Нађу" поново постави, па је упућен и други захтев ЈКП Зоохигијена и ветерина Нови Сад.

"И други захтев је испуњен. Захваљујемо ЈКП Зоохигијена и ветерина на брзој реакцији, а прелепој Нађи желимо срећан нови дом и срећну породицу!", навео је Линк плус у саопштењу за јавност.

То удружење је подсетило да ЈКП Зоохигијена и ветерина Нови Сад организује посете деце и јавне активности у којима учествују деца, као и да употреба и промет опојних дрога представљају кривично дело, а њихово оглашавање је забрањено законом.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рада

22.01.2015 14:53

Бозе како је лепа и мила види јој се на оцима па ко је могао оставити саму да зивим у Новом Саду, сада бих досла по њу.

ОДГОВОРИТЕ