Новак: Моја тајна је у профи приступу свему!

Први тенисер света Новак Ђоковић био је задовољан својом агресивном игром у победи над Андрејом Кузњецовом у другом колу Аустралијан опена.

Тенис 22.01.2015 | 18:00
Новак: Моја тајна је у профи приступу свему!

Ђоковић је декласирао руског тенисера са 6:0, 6:1, 6:4.

“Прва два сета били су одлични, спровео сам план у дело. Све што сам намеравао да урадим, скоро 100% сам и успео – сервис, игра са основне линије, агресивни ударци, исти такви ритерни. Имао је слаб проценат првог сервиса у другом сету, што ми је омогућило доста прилика“, рекао је Ђоковић.

На питање која је тајна његове физичке спремности с обзиром да се многи тенисери муче са повредама и врућином, Новак је одговорио:

“Тренинг, и то не говорим само о тренингу на терену, већ и о професионалном приступу ван њега. Али и повреде су део спорта, оне се некада десе чак и када се бринеш о сваком аспекту каријере, када покушаваш да будеш дисциплинован и да имаш холистички приступ свему. Професионални тенис данас захтева посвећеност на терену и ван њега. Понављам, повреде се дешавају, поготово у индивидуалном спорту као што је тенис – много је изазова за тело и ум, путовања, промена временских зона, подлога, услова играња... Све то узима данак“.

Рафаел Надал савладао је Тима Смичека у пет сетова, а током меча се мучио са грчевима и генерално физички није био у најбољем стању.

“Гледао сам само неколико последњих гемова петог сета. Он најбоље зна да каже како се осећао на терену. Не знам – по ономе што сам ја видео, он се борио и заслужио је да победи. Дефинитивно нисам очекивао да игра четири и по сата са Смичеком, али људи морају да схвате да и други играчи умеју да играју као најбољи, а да Грен слем турнири доносе посебну мотивацију. Сигуран сам да је и Рафа говорио лепо и да је похвалио противника“.

Ђоковић је истакао и спортски дух Тима Смичека.

“Видео сам и џентлменски гест Смичека, мислим да би о томе требало да се говори. То није често у спорту данас, где се медији генерално фокусријах на ривалства, агресиван приступ мечевима. Лепо је видети нешто што је изнад самог спорта – фер плеј и спортски дух“.

Више о Тиму Смичеку сазнајте у нашој рубрици "Херој дана".

Од 2007. године Новак је у прве две рунде у Мелбурну изгубио укупно два сета.

“Ово је и генерално гледано Грен слем турнир на којем сам најуспешнији. Уживам у условима у којима се игра, упркос томе што су терени знатно бржи у последње две године него раније. Овде је атмосфера спортска, опуштена, позитивна, људи чине да се осећам добро. Такође, ово је и први велики турнир, сви су свежи и мотивисани. Мислим да је много фактора који чине да се осећам како треба на терену“, закључио је српски тенисер.

Ђоковића у трећем колу чека бољи из меча Вердаско – Соеда.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

22.01.2015 17:03

Бас тако или како треба или никако!!!Свака ти част Легендо!

ОДГОВОРИТЕ