Ко је Тим Смичек што толико намучи Надала?!

Момак који је умало направио прворазредну сензацију на Аустралијан опену већ месецима је на мети оних који су планирали да се опаре на његовом неспорном таленту.

Тенис 22.01.2015 | 10:40
Ко је Тим Смичек што толико намучи Надала?!

Долази из Америке, презиме му на пољском језику значи гудало, до 14. године свирао је виолину, али живот Тима Смичека, човека који је умало направио чудо у сусрету са Рафаелом Надалом у другом колу Аустралијан опена, није увек класична музика.

После сасвим солидне јуниорске каријере пред 1,75 центиметара високог момка постављена су висока очекивања. Посебно зато што Американци већ дуго чекају наследнике Мекинроа или Агасија, па у њиховом недостатку можда и превише полажу на младе лавове. Смичек им међутим није одмах узвратио.

У професионалне воде ушао је још 2006, али је прву победу у главном жребу неког АТП турнира остварио годинама касније. Играча из ТОП 10 на АТП листи још није савладао. Истина, прошле године је на Аустралијан опену бацио на колена Иву Карловића, али се у свету тениса више памте његови порази. Попут оног од Давида Ферера у четири сета у Мелбурну прошлог јануара, овог сада од Надала и гомиле других које широке народне масе нису приметиле.

Али они који су ставили новац на њих никада их неће заборавити.

Смичек је наиме већ месецима на мети незадовољних кладилаца који су губили новац због масовних преокрета на мечевима сада већ 27-годишњег тенисера.
"НИКАДА нисам видео играча који направи толико брејкова, а потом изгуби толико сервиса као што си ти. Плачљивко! Муфтаро бескорисна", само је једна од порука која је сачекала Смичека на његовом Твитер профилу.
"Желим ти све најгоре у животу. Прегршт повреда", надовезала се друга.

Смичек пак никада није изгледао као неко ко има шта да крије. Претеће поруке и увреде увек је делио са јавношћу и иронично је захваљивао "фановима". За разлику од неких младих особа које су због сличних ствари пале у депресију и баталиле тенис Смичек не придаје велику пажњу дежурним "хејтерима".
"Не знам да ли их ико схвата озбиљно. Што је добра ствар, јер некад можеш да прочиташ заиста гнусне ствари. Да их узимам за озбиљно, био бих у проблему. Али мораш то да прихватиш и наставиш даље. То су углавном људи незадовољни зато што су изгубили новац који ионако немају. Разумем их, узнемирени су. Кад мало боље размислиш то је скоро па ласкаво признање. Кад неко каже: `Уложићу новац на овог, нема шансе да изгуби`. Мораш да све гледаш позитивно", образлаже тренутно 112. тенисер света.

Њему је наравно лакше него кладиоцима. Бивши детектив Скотланд Јарда сада запослен у Међународној тениској федерацији Смичеку је открио да је на његов меч у првом колу Индијан Велса само на једном уплатном месту уплаћено 1.500.000 долара! Широм света у оптицају су били милиони. Масовне уплате су и на мечевима Челинџер турнира иако њих неретко прати не више од десет људи на трибинама?!
"Неколико пута сам морао да се угризем за језик да не би непримерено реаговао на неке поруке које сам добијао чак и после дубл мечева на Челинџер турнирима. Па ко се још клади на то?"

Смичек дакле тврди да је невин. Како је сам једном написао на Твитеру...
"Волео бих када бих имао барем пола од онога што сам према оптужбама бесних кладиоца зарадио".

Један од пријатеља пружио је подршку рекавши: "Довољно би било да си добио цент за сваку оптужбу".

Узалуд. Црв сумње је посађен, па се кратка расправа завршила “молбом“ сајта који кладиоцима за озбиљан новац дели "савете" о томе како да зараде на тениским мечевима: "Хеј, Тиме, јави нам ако планираш опет да изгубиш. Добро би нам дошао неки динар".

Коментари / 0

Оставите коментар