АО: Троицки ''срушио'' и Мајера!

Српски тенисер Виктор Троицки наставио је са сјајним играма у Мелбурну и пласирао се у треће коло Аустралијен опена.

Тенис 21.01.2015 | 10:20
АО: Троицки ''срушио'' и Мајера!

Троицки је елиминисао 26. носиоца на првом Грен слему сезоне Леонарда Мајера са 3-1, по сетовима 6:4, 4:6, 6:4, 6:0.

Наш тенисер ће у следећој рунди играти против Чеха Томаша Бердиха, седмог фаворита у Аустралији. До сада су се састајали шест пута, а Троицки је добио само премијерни окршај 2009. године. Последњи пут су играли у октобру прошле године када је Бердих славио 6:3, 6:4 у Пекингу.

Троицки је одиграо веома добар меч у врелом Мелбурну, сјајно је користио свој први сервис (81%), док је добром одбраном неутралисао лош проценат другог (35%). Наш тенисер је имао 15 винера мање од ривала, али је зато направио тек 13 неизнуђених грешака, за разлику од чак 59 Аргентинца.

Меч није најбоље почео за нашег тенисера, Мајер је након убедљивог првог сервис гема извршио притисак на сервис Троицког те из друге шансе направио брејк за 2:0. Ипак, Троицки не губи концентрацију, одмах напада Аргентинца те после велике борбе такође из друге прилике враћа брејк који одмах претвара у изједначење.

Наш тенисер наставља у сјајном ритму и у петом гему прави нови брејк за преокрет 3:2. Троицки је био суверен на свом сервису у наставку сета, који је на крају добио са 6:4. Обојица тенисера су била много сигурнија на свој сервис у другом сету, Троицки је имало малих проблема у четвртом гему, али их је успешно пребродио и изједначио на 2:2.

И у наставку сета Мајер је био за нијансу опаснији приликом сервиса ривала, у осмом гему Троицки је успео да спаси две брејк лопте, али је Аргентинац био успешан у следећем налету у десетом гему, из друге шансе је направио брејк и тако изједначио у сетовима са 6:4.

Трећи сет кренуо је у стичном ритму, тенисери су били сигурни на свој сервис, али само прва два гема. Већ у трећем Троицки је имао брејк шансу, али ју је пропустио. Одмах је Мајер био у сличној ситуацији, али је наш тенисер спасао две брејк лопте.

У наредна два гема тенисери су били сигурни, да би коначно у седмом видели брејк. Троицки је искористио пад концентрације ривала и без изгубљеног поена одузео му сервис, а овај брејк је експресно претворио у предност 5:3. Троицки одмах напада сервис ривала, који спасава две сет лопте, али наш тенисер не пропушта следећу шансу на свом сервису те стиже до 6:4 и 2-1 у сетовима.

Српски тенисер на савршен начин отвара четврти сет, користи добар моментум и одмах прави брејк који перфектним сервис-гемом капитализује у 2:0. Троицки не посустаје, увиђа шансу да преломи меч, те после велике борбе прави још један брејк за три гема предности.

Тада се и Мајер дефинитивно предаје, те Троицки без већих проблема осваја још два гема и стиже до сервиса за меч. Српски тенисер ништа не препушта случају, без грешке игра и овај гем те са 3-1 пролази у треће коло Ози опена.

Коментари / 0

Оставите коментар