ЛК: Челси одољео налетима Ливерпула!

Фудбалери Ливерпула и Челсија одиграли су нерешено 1:1 у првој утакмици полуфинала Лига купа, што више одговара "плавцима" пошто је реванш на њиховом "Стамфорд бриџу".

Фудбал 20.01.2015 | 23:40
ЛК: Челси одољео налетима Ливерпула!

Српски репрезентативци одиграли су цео меч - Лазар Марковић се усталио у стартној постави Ливерпула и опет је био задужен за целу десну страну у формацији 3-4-3 коју Брендан Роџерс све више форсира, док су Бранислав Ивановић и Немања Матић били стандардно добри у дресу гостију.

Публика на Енфилду је утихнула већ у 18. минуту пошто је Емре Чан у свом казненом простору неспретно оборио Едена Азара, а белгијски репрезентативац је са беле тачке надмудрио Мињолеа и погодио доњи десни угао за 0:1.

Челси је рутински чувао вођство све до 59. минута када су пулени Жозеа Муриња дозволили Рахиму Стерлингу да се лицем окрене голу, најпре је умакао Матићу и онда "напао" Кејхила, отишао мало у леву страну и послао прецизну дијагоналу којом је поставио коначан резултат.

"Црвени" су били далеко бољи након изједначења и били су ближи тријумфу, Џерард је тукао поред стативе, Кутињов ударац је зауставио Куртоа, па на реванш у Лондон за седам дана иду без предности.

У другом полуфиналу Лига купа, у среду од 20.45 играју Тотенхем и Шефилд јунајтед.

Коментари / 0

Оставите коментар