Бијељини потребан развој привреде

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић оцијенили су данас да је за Семберију неопходан хитан економски опоравак и даљи развој привреде.

Република Српска 20.01.2015 | 09:28
Бијељини потребан развој привреде

Током данашње посјете Бијељини Иванић је обишао и градилиште пречистача отпадних вода у Великој Обарској.

Данашњи разговори о економским питањима били су неопходни јер се улази у процес формирања новог Савјета министара, а посебан разлог је оно што предстоји у провођењу европске иницијативе која, подразумијева бављење економијом, а "оставља по страни питање Устава, преноса надлежности и свега осталога", рекао је у Бијељини предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Он је навео да је са привредницима из Бијељине посебно разговарао о овим питањима, те истакао да институције БиХ имају велике надлежности када је ријеч о нецаринском ограничењу увоза.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је рекао да су на састанку са Иванићем одређени приоритети неопходни за реализацију и побољшање привредног амбијента и напоменуо да у области инфраструктуре постоје добра искуства у великим пројектима које су, како каже, подржавале међународне институције и банке.

Предсједник Привредног савјета града Бијељина Ђорђе Славињак рекао је да мора бити створен повољнији амбијент за стране инвеститоре, те истакао да га лично највише брине финансијски сектор, а конкретно проблем са Бобар банком

Током данашње посјете Бијељини Иванић је обишао и градилиште пречистача отпадних вода у Великој Обарској истичући његов значај.

Вриједност овог објекта је седам милиона и тристо хиљада евра.

(БН ТВ)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

каја

19.01.2015 20:21

Ви сте завили у црно Бијељину, поготову ти ...који је у својој згради у поткровљу без дозволе направио два стана.. остацес ти без свега, само полако..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

19.01.2015 20:29

Значи опет поскупљење воде.Пусти привреду,шта је са пољопривредом и сточарством?

ОДГОВОРИТЕ
Name

поплава

19.01.2015 20:31

Фино од господина Иванића што је данас на Богојављење одвојио вријеме да дође у Бијељину али било би корисније да је обишао улице у којима је урађена канализација или да је наредио надзорном органу да погледају ,,нове,, шахтове који КЛЕПЕЋУ већ данима када аутомобили прелазе преко њих. Многи становници се жале да ноћу не могу да спавају од клепетања. (Да појасним метални шахтови нису одговарајућег квалитета, односно носивости и већ су деформисани). Да је тако најбоље доказују подметачи од унутрасњих гума које грађани веће масовно постављају и тако већ све ружно изгледа. Посебно се треба провозати Мајевичком улицом и на мјестима вам се ауто толико заљуља јер шахтови нису ,,нивелисани,, итд.итд. Жалосно је ... Ако мало боље почнете да анализирате закључићете сасвим супротно а милиони су потрошени и покрадени из те канализације. Јад и биједа, народе, ово је само један од великих проблема, а данас се већ прича о правим поплавама??? Чак ни онај Златан Лазаревић који је некад кометарисао инвестиције у Бијељини, се више не јавља као да не постоји јер, кажу, сад је на доброј директорској функцији и то му је из понижења????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

19.01.2015 20:54

Бијељини су потребни нови људи који це је повести. Уколико ови истросени кадрови и даље буду остали на власти , тек тада нам нема напретка привреде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

19.01.2015 21:02

Не живим у Бијељини али знам да су ови коментари да се уклоне истрошени кадрови исправни. Исто је у свим градовима РС. Ако је Милорад Додик икад ишта исправно изјавио, то је да политичка сцена у РС треба нове људе. Сад нарочито. Сви који су на овај или онај начин били на власти треба да оду. Не само Милорад Додик, него СВИ. Доста нам је њихових флоскула и млаћења празне сламе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чаруга

19.01.2015 21:23

А којем граду у РС није потребан развој привреде ... Јадни смо до бола !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

19.01.2015 21:36

Највеци лопов у Бијељини је Мицо Мициц,а онда у пакету са њим иде и Мијо Софрениц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

19.01.2015 21:46

За поплава.Мозда су заборавили уградити ваздусне јастуцице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страјко

19.01.2015 21:50

Мицо Мициц на свом и Милорад Додик на свом терену владају 10 година.И један и други глуме како је бас онај други лос и стетан за градјане,а њих двојица граде зграде,виле и викендице по Фруској Гори и Јахорини...Е мој народе,моја стоко,а ви изгинусте пред изборе док они заједно пију кафу и дијеле паре!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

19.01.2015 22:37

Ако мислимо да несто буде од насег града народе на сљедецим изборима не смијемо дозволити побједу лопова Мице и његових компањона.Није др.Златко дзаба с Мицицем у свадји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рр

19.01.2015 22:40

Сто не казе овај МИЦО,докле да плацамо канализацију и воду за пице исто,а он се хвали како је урадио канализацију,обезбиједио паре,а ја за воду и канализацију сваки мјесец плацам око 60 км.Све преваранти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

19.01.2015 22:47

Овај Дјордје је прави момак свака част бори се ко лав .... Он је једини искрено забринут

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

19.01.2015 22:57

Шта ће бити са Павловић банком...банкотрес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

19.01.2015 23:37

О ком то привредном опоравку говори Мићо Мићић, гробар Семберске привреде. О срушеној фабрики Столар на чије је мјесто довео Бинго. О баченим милионима еура за гасовод који нигдје није спојен нити води негдје. О Центру за културу чија је цијена изградње анексима уговора увећана за неколико пута. Једини његов успјех су његове приватне зграде у Бијељини и Њемачкој. О Мићиној и Мијиној лоповији треба озбиљно да се позабаве суд и тужилаштво. Такав лопов хоће још један мандат од 2016. до 2020. Тешко народу Семберије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

20.01.2015 07:40

Мицо треба да иде у пензију. Др Златко (уколико пристане) треба преузети управљање градом. Тако је најбоље за и за Мицу и за све нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

20.01.2015 10:24

Бијељина је после рата имала брз напредак (знатно брзи него остали дио Републике Српске) , али последњих десетак година стоји у мјесту (док други крајеви полако напредују).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

20.01.2015 11:23

Стета сто Бијељину не воде способнији људи јер би , с обзиром на геостратегијски полозај, могли велеград постати. Бања Дворови , геотермалне воде , пољопривреда, Сецерана, Фабрика Сава , Манастири Тавна и остали, вриједан и постен народ... Гдје би нам био крај са способним руководством !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

20.01.2015 12:01

Мицо и Мијо су постени људи.Срам вас било☺

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

20.01.2015 12:04

Мицо мозда и није тако лос , али ови остали Мијо , Слависа из борацке, Томица и др., е са њима бас нема напретка.

ОДГОВОРИТЕ