АО, Вавринка: Предност дајем Новаку!

Бранилац титуле у Мелбурну Стан Вавринка изјавио је да највећу предност за освајање Аустралијан опена даје Новаку Ђоковићу.

Тенис 19.01.2015 | 18:20
АО, Вавринка: Предност дајем Новаку!

Вавринка је изјавио да је Новак у благој предности у односу на Рафаела Надала и Роџера Федерера, додавши да је српски играч један од најспремнијих на туру.

„Тешко је рећи ко је најспремнији. Ако погледате последњих неколико година, Новак је поприлично невероватан што се тога тиче. Био је увек фит, неколико пута годину завршавао на првој позицији, побеђивао много дугих, дугих мечева. Али, тешко је рећи ко је најспремнији“, рекао је Вавринка.

Вавринка, који је прошле године у финалу победио ровитог Рафаела Надала, налази се у делу жреба где је управо Ђоковић.

„Далеко је тај меч, искрено – веома далеко. Погледао сам жреб, видео носиоце и видео да ће можда бити у мом делу. Знам како је то – морам победити прве мечеве и проћи у другу недељу. Што више будем побеђивао, боље ћу играти. Онда ћемо видети, веома сам срећан како напредујем кроз турнире и узбуђен сам да почне поново“, додао је четврти рекет света.

Осим Новака и Вавринке у Мелбурну има још неколико великих фаворита међу којима су Роџер Федерер, Рафаел Надал и Енди Мари.

„И даље бих ставио Рафу, Новака и Роџера као фаворите да освоје турнир, можда мало више Новака. Онда морате видети – и даље мислим да, уколико Рафа прође прву недељу, постаће веома опасан. Није у питању његова игра већ је више самопоуздање које би добио после неколико месеци паузе. Такође, биће интересантно видети млађу генерацију која покушава да освоји Грен слем. Мислим да нас очекује узбудљив Аустралијан опен“, закључио је Стан.

Коментари / 0

Оставите коментар