Пикси: Нећу на клупу ни Звезде, ни Србије!

Драган Стојковић мерка тренерске понуде, али наглашава да је од Србије веома далеко. Каже да не види себе на клупи црвено-белих и "орлова", за које верује да тешко да ће се пласирати на ЕП у Француској.

Фудбал 19.01.2015 | 17:00
Пикси: Нећу на клупу ни Звезде, ни Србије!

Драган Стојковић Пикси дуже од годину дана није крочио у Србију. Каже да му је лепше када је далеко од родне земље и када не мора непрекидно да слуша људе о финансијским, фудбалским, животним проблемима.
Бивши председник и играч Звезде одмара од фудбала са породицом на Флориди и мерка иностране понуде. Годину дана након што је напустио клупу Нагоје каже да се ужелео тренерског посла и да је спреман за нове изазове. Где? То ће тек видети.

"Важно ми је само да понуда буде права. Фудбал се игра на целој планети, тако да нисам изричит да би волео да радим у Европи. Редовно добијам понуде, али још није стигла она права. Борац сам по природи и спреман сам за нови изазов", изјавио је у интервјуу за "Новости" Пикси.

Он каже да прати дешавања у Србији, нарочито репрезентацију.

"Свима је јасно да је ситуација страховито тешка. Не бринем за таленте, увек ћемо имати децу која обећавају, али велика брига је национални тим. Од 2006. играли смо на Мундијалу у Јужној Африци, а тешко и да ћемо на следеће Европско првенство после свега што смо доживели на старту квалификација. Ту губимо имиџ, статус, новац... Ма све!"

Стојковић сматра да добар део кривице за неуспех сносе они који воде српски фудбал, али и да је велики проблем јер влада велико неповерење. Истиче да смо свакодневно сведоци међусобних увреда људи који су у фудбалу, који задају ниске ударце и изјављују "тешке речи".

Он каже да проблем предствља и избор селектора, али не то што су Србију водили странци (Хавијер Клементе и Дик Адвокат су добри стручњаци), већ зато што очигледно не могу да проникну у српски менталитет. Ипак, Пикси, иако је помињан као кандидат за клупу "орлова" себе не види на том месту.

"Србију никада нећу јавно да одбијем, као што јој се никад нисам нудио! Морало би, међутим, много тога да се поклопи за изазов преузимања националног тима. Када су ме звали није био тренутак, много тога ми се није свиђало. А звали су ме, иако сам чуо изјаву Томислава Караџића да ми није нуђено место селектора. То ме је повредило и не разумем зашто нису признали!"

Стојковић каже да неће ни на клупу Звезде.

"Много је разлога за такву одлуку. Група људи покушала је да свали све проблеме на моја леђа када сам одлазио из Звезде са места председника. Таква је атмосфера стварана. А имали смо резултате - освојили смо по две титуле и Купа, одиграли 25 мечева у Европи и моја мисија је испуњена", рекао је Пикси и још једном поновио да није кривац за велики Звездин дуг, што увек може да се провери, и проверавано је, јер су сви папири остали у Љутице Богдана.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Златана

19.01.2015 17:37

Неморас има ко хоће!Ја немогу да разумијем да сте ви Гос.Стојковицу 5 Звездина Звезда!!!Дејан Савицевиц је за тебе изумио Свет сто се Фудбала тице!То је моје мишљење....

ОДГОВОРИТЕ