АО: Кокинакис избацио Гулбиса!

Аустралијски тенисер Танаси Кокинакис направио је највеће изненађење првог дана Аустралијан Опена у мушкој конкуренцији, елиминисавши Ернестса Гулбиса.

Тенис 19.01.2015 | 15:40
АО: Кокинакис избацио Гулбиса!

18-годишњи Кокинакис је до победе над Летонцем, 11. носиоцем на првом Грен слему сезоне, дошао после сјајног преокрета и велике борбе у пет сетова са 5:7, 6:0, 1:6, 7:6 (7:2), 8:6, после четири сата и седам минута игре.

Млади Аустралијанац ће у наредном колу играти са сународником Семом Гротом, који је био бољи од српског тенисера Филипа Крајиновића у три сета.

Меч пун преокрета обележио је сјајан отпор Кокинакису фаворизованом Гулбису, а млади Аустралијанац имао је велику помоћ публике. После низа преокрета, по једног лако и тешко добијеног сета, одлука је пала у петом сету.

Тада је дошло до још веће борбе, а Кокинакис је ношен подршком публике и грешкама Гулбиса успео да направи велико изненађење. Летонац је имао четири меч лопте, Кокинакис је успео да се одбрани, да би исто пошло за руком Гулбису код његове прве, али је приликом друге лопту послао у мрежу и настало је велико славље на Терену 3.

Кокинакис је до главног жреба у Мелбурну дошао захваљујући специјалној позивници организатора и то је без сумње оправдао. До сада је само једном играо на неком Грен слему, и то прошле године баш на Аустралијан Опену, где је елиминисан у другој рунди. Прошле сезоне, на Ролан Гаросу и УС Опену је елиминисан у квалификацијама, а тренутно држи 147. место на АТП листи.

Коментари / 0

Оставите коментар