Исплати ли се пријављивање криминала?!

Борко Џајић предсједник невладине организације "Форум родитеља" 4. фебруара излази пред Основни суд у Бања Луци у својству оптуженог.

Република Српска 18.01.2015 | 15:51
Исплати ли се пријављивање криминала?!

Против Џајића је бањалучко Окружно тужилаштво поднијело оптужницу због како се наводи лажног пријављивања више лица да су починили кривична дјела

...дакле, у више наврата пријавио је више лица да су учинила кривична дјела која се гоне по службеној дужности, а знао је да та лица нису починиоци кривичних дијела-стоји у образложењу оптужнице.

Џајић је Окружном тужилаштву Бања Лука документовано подносио пријаве против Миле Банике директора Пореске управе да је извршио кривично дјело злоупотребе положаја на начин да је одобрио незаконито репрограм дуга пореском обвезнику, против Драгољуба Давидовића градоначелника Бања Луке због тога што је издао градјевинско урбанистичку сагласност и употребну дозволу предузећу "Крајина" на земљишту власништва Министарства одбране.

За злоупотребу службеног положаја пријављивао је директорицу Поште Јасминку Кривокућу и власника "Бобар групације".  Исте особе прије Окружног тужилаштва пријављивао је Специјалном тужилаштву.

Специјалном тужилаштву пријавио је директора Електрокрајине али и тадашњег директора касније министра Жељка Ковачевића за злоупотребу положаја и противзаконито стицање финансијске користи.

Управо одлуке тужилаштава о непроводјењу истрага у поменутим случајевима темељ су за подизање оптужнице против онога ко је на криминал указивао, тврди Борко Џајић што је апсурдно.Тврди и да се иза свега крије притисак на појединце који указују на криминал.

На ранијим рочиштима и саслушањима изјаснио се да није крив али ни данас двије године након првог саслушања у Основном суду не зна ко га је саслушавао. И то је пријавио високом судском и тужилачком савјету и предсједнику основног суда Бања Лука. Узалуд. Узалуд је тужио и Махмута Швраку главног републичког тужиоца због наредби о непровођењу истрага.

Тужбу против Џајића подигла је тужилац Окружног тужилаштва чији је супруг замјеник директора Пореске управе, а био је сарадник Миле Банике којег је Џајић пријављивао. Џајић тврди да за све пријаве има потребне доказе, а да се комплетно правосуђе Српске ставило у службу заштите високих функционера. Истовремено и апсурдно и СИПА и МУП Српске констанстно позива грађане да пријављују кривична дјела и њихове починиоце. 

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

дадо

18.01.2015 15:19

Тонемо све дубље,морал нам је на висини...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

18.01.2015 15:26

Класицан примјер да не дају да се било ста цацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

18.01.2015 16:10

НВО "Форум Родитеља" је вероватно све ,а не оно како се зове. Како ли се само финансира?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

18.01.2015 16:39

@007 А ко тебе финансира? Он несто ради а ти као паразит!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

18.01.2015 17:15

Борко и његове пријаве. Па њега не цијене ни у његовом селу. Страсно коме све медијску пазњу поклањате. Водите мало рацуна о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре хахаха

18.01.2015 17:56

Искрен да будем,ја не видим нисте смесно у овом тексту,мозе бити да је пре залосно.Све док буде, господине "хахаха" исмејавања оних који зеле да несто промене у друству,нема никоме напред.Мозда Вам је смесно сто је цовек оптузио,директорке и директоре?Цудно јесте али никако смесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

шипак

18.01.2015 18:41

Оргнизовани криминал је ушао у све поре овог друштва и држи све конце у својим рукама. Међутим, неће још дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

18.01.2015 20:10

ВЕЛИКА ПОДРСКА БОРКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главна сестра

18.01.2015 21:28

Ех, драги Борко, ти њих њима пријављујеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чудо невиђено

19.01.2015 08:58

Гдје је Младен Делић да узвикне "људи моји је ли то могуће!!". Човјек указује на криминал а они га утужују и прогоне, хоће да га ућуткају. Човјек располаже са безброј информација, са документацијом о криминалу, није он никакав чудак, није ни сам, иза њега је једна широка мрежа. Људи њима достављају и информације и документацију, јер немају коме другом, званичним службама не вјерују. Свако нормално тужилаштво и полиција би то и те како користило. У његову заштиту треба да стане и покрет "Жвиждача", јавност и медији, они што су истинољубиви.

ОДГОВОРИТЕ