Федекс: Квалитет ми је важнији од квантитета!

Други тенисер света Роџер Федерер говорио је о својом трајању на АТП туру пред први Грен слем сезоне – Аустралијан опен.

Тенис 18.01.2015 | 10:40
Федекс: Квалитет ми је важнији од квантитета!

Федерер је изјавио да сада ради по другачијем режиму него што је то било раније, истакавши да је важнији квалитет него квантитет тренинга.

Роџер је један од фаворита за титулу у Мелбурн Парку.

„У овим годинама сте пажљивији да се не повредите, тако да је мање некада више. Квалитет је важнији од квантитета. Када сте млађи, потребно је да радите сатима, није важно да ли сте уморни јер кроз све те ситуације морате проћи. Онда стекнете искуство и оно што је потребно за турнир, као и шта да радите између сезона. Очигледно је да сам правио грешке, али и добре потезе током година. Све то желите да скупите, сложите слагалицу и учините да функционише у припремном периоду. Сада радим мало другачије, али на крају дана стварно мислим да је добар и квалитет тренинг бољи од превеликог броја тренинга. Имам 33 и ствари су другачије него што су биле пре 10 година“, рекао је Федерер.

Швајцарац је на први Грен слем сезоне дошао у много другачијем расположењу него што је то био случај пре 12 месеци – имао је сјајну претходну сезону, док је нову отворио титулом у Бризбејну и 1.000. победом у каријери.

„Ове године сам дошао много мирнији. Прошле сам тек почео да користим нови рекет, опорављао се од проблема са повредом леђа. Сада сам прошао целокупне припреме и осећам се добро, али још нисам сигуран како ће се све одвијати јер су ми потребни мечеви. Дошао сам са Штефаном Едбергом који ми је много помогао – било је доста промена у последњих шест месеци пре Аустралијан опена, где сам обично играо добро. Такође, био сам у могућности да победим у Бризбејну прошле недеље и због тога сам још сигурнији дошао на Ози опен“, додао је други тенисер света.

Четвороструки шампион турнира у Мелбурну изјавио је да је све почело узлазном путањом доласком Штефана Едберга у стручни штаб.

„Практично, време које проведемо разговарајући је пресудно. Ове сезоне ћемо радити отприлике 10 недеља. Стигао је и биће овде током турнира, иако Северин очигледно ради већи део посла. Узбуђен сам јер је Штефан вољан да другу годину заредом ради са мном неколико недеља“, истакао је Роџер.

Иако је дубоко у четвртој деценији Федерер игра тенис као у најбољим данима.

„Увек сам се надао да ћу константно напредовати током година. Мислим да сервирам константније и снажније него икада, то је моје мишљење. Дефинитивно мислим да ми је нови рекет у томе мало помогао. Концентрацију имам више него што сам имао, бар се надам да је тако јер увек желите да се побољшавате. Такође, бекхенд функционише боље него у прошлости. Питање се самопоуздање, форхенд, кретање. Али, очигледно је да нико не поставља питање шта не ваља када сам освојио скоро све. Можда би било другачије да су били други противници, друга времена. Играм баш онако како је потребно, а током година сам морао мало да прилагођавам игру. Осећам да играм добро, али нисам потпуно сигуран да сам у најбољој форми у каријери. Дефинитивно сам задовољан како је све протекло у последњих шест месеци“, закључио је Федерер који ће бити предводник четврте четвртине жреба у Мелбурну.

Коментари / 0

Оставите коментар