Рафа: Мелбурн је Новаково мјесто!

Шпански тенисер Рафаел Надал није сврстао себе у фаворите за освајање титуле на предстојећем Отвореном првенству Аустралије, који почиње у понедељак.

Тенис 18.01.2015 | 09:40
Рафа: Мелбурн је Новаково мјесто!

Када су га новинари питали да предвиди евентуалног победника Аустралијан Опена, он је слегнуо раменима, дубоко уздахнуо и рекао да освајач трофеја сигурно неће бити он.

"Не сматрам да сам један од фаворита овде у Мелбурну", рекао је трећи тенисер света.

Он је додао да би лагао уколико би рекао да је спреман за победу.

"После сваког повратка сумњате, осећате да сте далеко од најбољег. Могу самода кажем да морам да играм боље, а једини начин за то су победе."

Надал важи за једног од такозване "велике четворице", заједно са првим тенисером света Србином Новаком Ђоковићем, другим на АТП листи Швајцарцем Роџером Федерером и шестопласираним Британцем Ендијем Марејем. Шпанац сматра да би било ко од ове тројице тенисера могао да освоји титулу.

“Знате и ви ко је највећи фаворит – сви размишљају о истим именима. Новак је сјајно завршио сезону, фантастичан је играч и ово је његова омиљена подлога. Иста је прича са Роџером – сјајно је играо прошле сезоне, а ово му је уз траву најдража подлоа. Мислим да и Енди Мари игра добро. Видећемо, ту су и остали“.

Надал је прошле године због повреде ручног зглоба, а потом и операције слепог црева пропустио већи део друге половине 2014. године.

Он је у првом делу освојо свој девети Ролан Гарос и још три АТП титуле, завршивши на крају године међу три најбоља играча, девети пут у десет година

Коментари / 0

Оставите коментар