Бомбе одбачене поред пута

Приједорска полицији уредно је обиљежила мјесто и обавијестила екипу Цивилне заштите да је непознато лице одбацило пет ручних бомби у канал поред пута у приградском приједорском насељу Врбице.

Република Српска 17.01.2015 | 16:40
Бомбе одбачене поред пута

Бомбе је запазио пролазник у Рудничкој улици јуче око 13.15 часова, те пријавио полицији.

Из ЦЈБ Приједор саопштено је да је данас у 11.00 часова поново обавијештена полиција да је скинута трака са обиљеженог лица мјеста гдје се налазе бомбе.

"Полицијски службеници су поново изашли на терен и обиљежили поново лице мјеста и о томе поново обавијестили руководиоца Одсјека цивилне заштите градске управе", наводи су саопштењу.

Мјесто гдје се налазе бомбе посјетили су данас и припадници Цивилне заштите, који су ЦЈБ и мјештане овог насеља обавијестили да је упућен позив Републичкој управи Цивилне заштите да предузме даље кораке око уклањања мина.

"Покренут је механизам за ванредно ангажовање деминерског тима и очекујемо да ће сутра у раним јутарњим часовима ова минско експлозивна средства бити уклоњена, чиме престаје опасност по живот мјештана, као и могућност да дођу у посјед других лица", навео је стручни сарадник у Одсјеку цивилне заштите Драшко Ђенадија.

Он је уједно изразио забринутост што је неодговорно лице или више њих прибјегло оваквом начину одлагања минско-експлозивних средстава, поготово што је недавно завршена акција предаје нелегалног оружја.

Приједорски ЦЈБ је од 1. септембра 2013. године до 31. децембра 2014. године проводио кампању под називом "Бирај живот без оружја", током које је на подручју Републике Српске примјењиван Закон о амнестији за недопуштено држање минско - експлозивних средстава и оружја.

Током ове акције, која је оцијењена као успјешна, грађани Приједора добровољно су предали 61 комад дугих цијеви, 30 комада кратких цијеви, 77 минско - експлозивних средстава и 2.586 метака разних калибара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бомбастик

17.01.2015 17:09

Мора да нису хтјеле дјеловати.

ОДГОВОРИТЕ