Помоћ земљама које се боре против исламиста

Јапански премијер Шинзо Абе упозорио је да ће свијет претрпјети "немјерљив губитак" ако се тероризам прошири на Блиски исток, те најавио невојну помоћ од 200 милиона долара за земље које се боре против милитаната "Исламске државе".

Свијет 17.01.2015 | 10:31
Помоћ земљама које се боре против исламиста

"Дајемо помоћ од укупно 200 милиона долара земљама које се боре против 'Исламске државе', за јачање људског потенцијала и инфраструктуре", рекао је Абе.

"Исламска држава", која контролише велике дијелове Ирака и сусједне Сирије, прогласила је калифат с циљем прекрајања граница на Блиском истоку, региону који је од виталног значаја за енергетске потребе Јапана.

"Ако допустимо ширење тероризма или оружја за масовно уништење у овом региону, међународна заједница претрпјеће огроман губитак", упозорио је Абе у Каиру на почетку регионалне турнеје.

Пријетња исламског екстремизма у фокусу је јавности након терористичких напада у Паризу прошле седмице у којима је погинуло 17 људи.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

леми

17.01.2015 11:33

Хоце ли Република Српска добити помоц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

17.01.2015 15:22

Ста је њих код нас то требају дати Додику он це дати мало Цовицу и Бакиру и ствар ријесена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

17.01.2015 20:16

Јапан је једина “повлашћена” нација Ватикана на свету, осим Немаца (Читај: Немци су Срби). Јапанце то мало Кинеско племе на далеким оиствима католички мисионари су вековима обрађивали И преко њих вршили стравичне геноциде над великим кинеским народом. Након велке светске преваре (Читај: Криза 1929 године ?!). Ватикан је мигрирао технику И технологију из Америке у Јапан Читај : Ниссан мотори за авионе) да би извели Перл Харбург. Кад се Дуго клање завршило. под командом Ватикана Америка је бацила нуклеарне бомбе на Јапан. Након тога Ватикан прко католичких земаља шаље новчану помоћ И нову технологију Јапану. То је шема Ватикана

ОДГОВОРИТЕ